Ειδήσεις

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δυναμικό παρών έδωσε ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,  στο περίπτερο Νο 2  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του συνόλου σχεδόν των Επιμελητηρίων  της χώρας.

Στους επισκέπτες της ΔΕΘ αλλά και σε φορείς της οικονομίας, παρουσιάστηκε το έργο, οι δράσεις και οι δραστηριότητες του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κυρίως μέσα από την πρόσφατη έκδοση του Οδηγού Εξαγωγικών Επιχειρήσεων μελών   του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στην αγγλική και της ειδικής ιστοσελίδας www.exporters-eoaen.gr , καθώς και από ενημερωτικά έντυπα με την ταυτότητα, το έργο και τις δράσεις του Ομίλου για την νησιωτική ανάπτυξη.  

Στα εγκαίνια του περιπτέρου, που έγιναν την Κυριακή 9/09/2018 παρευρέθηκαν αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΑΕΝ  με επικεφαλής τον Πρόεδρο  κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση και τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Παντελή Λεγάτο , οι οποίοι συμμετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και παρακολούθησαν  τις ομιλίες του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, στο επίσημο γεύμα της Κ.Ε.Ε., του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς και του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους είχαν σειρά εποικοδομητικών επαφών με φορείς της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, καθώς και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης επισημαίνει:

<<Η νησιωτική οικονομία αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, πέρα από τον τουρισμό διαθέτει μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες στον πρωτογενή και στο δευτερογενή τομέα. Κίνητρα μόνο χρειαζόμαστε για να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της επιχειρηματικότητας στα νησιά, με κύρια έμφαση τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων αλλά και την επαναφορά των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ.

Η επιστροφή της χώρας σε υψηλούς και βιώσιμους αναπτυξιακούς ρυθμούς αποτελεί συλλογική προσπάθεια με εθνικά χαρακτηριστικά.>>

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου