«Ο Πρωθυπουργός παρουσιάζει την απόλυτη συνέπεια στις προεκλογικές του εξαγγελίες. Κινείται μεθοδικά και με γνώμονα το πρόγραμμα που έθεσε ενώπιον του ελληνικού λαού. Οι επιλογές του, οι γρήγορες κινήσεις και το πλούσιο νομοθετικό έργο σε λιγότερο από μήνα από την ημέρα των εκλογών σηματοδοτούν, μια καλά προετοιμασμένη διακυβέρνηση», δηλώνει σε συνέντευξή του προς τη “δ” ο πολιτευτής της ΝΔ και πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Αντώνης Γιαννικουρής σημειώνοντας παράλληλα ότι επικρατεί γενικότερα στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των πολιτών αίσθημα αισιοδοξίας, ικανοποίησης και ότι πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για επιστροφή στην κανονικότητα.
Ο ίδιος δηλώνει παρών στις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης και θέτει εαυτόν στη διάθεση του Προέδρου προσφέροντας τις υπηρεσίες του από οποιοδήποτε μετερίζι κληθεί να υπηρετήσει. «Δώσαμε μια μεγάλη και έντιμη μάχη. Άλλωστε μάχες χαμένες είναι αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ. Οι αγώνας είναι ένας και οι στόχοι κοινοί», σημειώνει χαρακτηριστικά.

• Κύριε Γιαννικουρή η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία έπειτα από δέκα χρόνια. Που αποδίδετε τη σαρωτική αυτή νίκη στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου;
Πράγματι η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μια πολύ σημαντική μια σαρωτική νίκη. Είναι μια συντριπτική, μια προσωπική νίκη του Προέδρου και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος παρουσίασε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και κοστολογημένο,προτάσσοντας την ισχυρή ανάπτυξη και την ασφάλεια, χωρίς λαϊκίστικη υποσχεσιολογία και παροχολογία, χωρίς τις πρακτικές κινδυνολογίας στις οποίες είχαν επιδοθεί εμφατικά οι προηγούμενοι κυβερνώντες. Οι Έλληνες αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στον λαϊκισμό και στη ρητορική του διχασμού, και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ψηφίζοντας την πρόταση ενότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιπλέον έλαβαν υπόψη τους, τους κινδύνους που ελλοχεύει η απλή αναλογική με προεξάρχουσα την ακυβερνησία και τις αλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που θα επέφερε, σε μια κομβική για την πορεία της χώρας στιγμή. Με ποσοστό λοιπόν που αγγίζει το 40% πολύ υψηλό για τα δεδομένα της Ε.Ε, και με την αυτοδυναμία που διαθέτει η κυβέρνηση θα μπορέσει χωρίς εμπλοκές και κωλύματα να τρέξει την οικονομία, να εδραιώσει το κράτος δικαίου, να εκσυγχρονίσει την παιδεία και να αναβαθμίσει τον πολιτισμό και την καθημερινότητα, δηλαδή τις προτεραιότητες που έθεσε προεκλογικά, και που ήδη πράττει.
• Ήδη η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής. Πως αξιολογείτε τις εξαγγελίες/ενέργειες του Πρωθυπουργού;
Τα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης είναι αρκούντως θετικά και ενθαρρυντικά. Ο Πρωθυπουργός παρουσιάζει την απόλυτη συνέπεια στις προεκλογικές του εξαγγελίες. Κινείται μεθοδικά και με γνώμονα το πρόγραμμα που έθεσε ενώπιον του ελληνικού λαού. Από τις πρώτες ενέργειες και πράξεις του δείχνει ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας πολύ καλά προετοιμασμένος και έτοιμος να υλοποιήσει το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του. Οι επιλογές του, οι γρήγορες κινήσεις και το πλούσιο νομοθετικό έργο σε λιγότερο από μήνα από την ημέρα των εκλογών σηματοδοτούν, μια καλά προετοιμασμένη διακυβέρνηση. Νομοσχέδια όπως η κατάργηση του ασύλου, οι 120 δόσεις, η αλλαγή στη δομή του κράτους, η επιτάχυνση των διαδικασιών σχετικά με τις επενδύσεις, η επιμονή σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανταποδοτικότητα του κράτους προς τους πολίτες, όλα τα παραπάνω αποτελούν δυναμικές επιλογές και επιτρέπουν να αναφερόμαστε σε ένα δυναμικό ξεκίνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το πολιτικό κλίμα και η ψυχολογία των πολιτών έχουν αλλάξει. Επικρατεί γενικότερα στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των πολιτών αίσθημα αισιοδοξίας, ικανοποίησης και πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για επιστροφή στην κανονικότητα.
• Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για τα νησιά; Ποιες ανάγκες θα ιεραρχούσατε πρώτες;
Η έμπρακτη στήριξη της νησιωτικής χώρας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, και αυτό το δήλωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κάρπαθο, τον πρώτο εγχώριο προορισμό που επισκέφτηκε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού. Είναι γνώστης των προβλημάτων και των αναγκών όλων των νησιών μας και η Δωδεκάνησος την οποία έχει επισκεφτεί πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του. Από την Κάρπαθο, ένας προορισμός γεμάτος συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους, ο Πρωθυπουργός εστίασε σε μείζονα και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας όπως στην υγεία, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση και τη λειτουργικότητα του Νοσοκομείου, στην βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, στη βελτίωση της ζωής των νησιωτών με την παροχή φορολογικών και αναπτυξιακών κινήτρων. Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας αλλά και λόγω του θεσμικού μου ρόλου ως Προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, τα προβλήματα των νησιών μας μέσω της δραστηριότητας και της δράσης μου είναι μια καθημερινότητα. Στόχος είναι μέσα από σοβαρές μελέτες, προτάσεις και δράσεις, να χαρτογραφήσουμε τις ανάγκες του κάθε νησιού μας ξεχωριστά και σε συνεργασία με την κυβέρνηση να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
• Από την πλευρά σας με ποιο τρόπο θα συμβάλλετε στην υλοποίηση των στόχων της Κυβέρνησης; Πως βλέπετε το μέλλον σας στη Νέα Δημοκρατία;
Δηλώνω παρών στις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης και θέτω εαυτόν στη διάθεση του Προέδρου, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από οποιοδήποτε μετερίζι κληθώ να υπηρετήσω. Δώσαμε μια μεγάλη και έντιμη μάχη. Άλλωστε μάχες χαμένες είναι αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ. Οι αγώνας είναι ένας και οι στόχοι κοινοί. Βασική προτεραιότητα μας είναι να πετύχουμε και να είμαστε συνεπείς στα όσα προεκλογικά δεσμευτήκαμε. Μέσα από αυτόν τον αγώνα και τη διαρκή προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει έτοιμους και ενωμένους να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για το μέλλον του τόπου μας, για την πορεία της χώρας μας και για το μέλλον των νησιών μας.
• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από το 2018 ανακοίνωσε τις προτεραιότητες για την ενίσχυση της αγοράς των ακινήτων. Πως μπορεί να συμβάλει το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, όπου εκλεχθήκατε εκ νέου Πρόεδρος;
Κατ’ αρχάς πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του κιόλας ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων ανάβαθμισε το ρόλο του ΤΕΕ. Έδειξε ότι αντιλαμβάνεται την χρησιμότητα αλλά και την προσφορά του φορέα στα θέματα της ανάπτυξης, των έργων υποδομής και της προοπτικής του τόπου. Το ΤΕΕ και ειδικά το Περ. Τμήμα Δωδεκανήσου μπορεί και πρέπει να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο στον συνολικό σχεδιασμό της περιοχής μας προκειμένου να απελευθερωθούν οι επενδυτικές δυνάμεις και να επανέλθει η ανάπτυξη στην Δωδεκάνησο.
Για να απαντήσω στην ερώτησή σας, το ΤΕΕ πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη συρρίκνωση του επενδυτικού χρόνου. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στον τομέα μας, είναι είναι από τα θέματα στα οποία έχουμε δουλέψει τα τελευταία χρόνια και πιστεύουμε ότι είναι η μοαδική λύση προκειμένου να επανέλθει η ευημερία στον τόπο. Να βάλουμε δηλαδή τους κανόνες, ώστε η χωρά να γίνει και πάλι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Ένα σχόλιο στο «Οι Ελληνες γύρισαν την πλάτη στον λαϊκισμό και στη ρητορική του διχασμού»

  1. Avatar Ο/Η ΑΘΗΝΑ λέει:

    Ναι κάλα…. το συφέρον τους κοιτάνε όλοι, η ΝΔ έταξε τα πιο πολλά και εβγήκε είναι απλό, όταν δε τα κάμει όμως εκεί να δείς τι έχει να γίνει πάλι, οπότε κάμετε έργα και όχι λόγια.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ