Ρεπορτάζ

Ετοιμος ο διαγωνισμός για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΠΝΑΙ

Στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση των διαδικασιών και την ανακήρυξη αναδόχου βρίσκεται ο διεθνής διαγωνισμός για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο περιφερειακός σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου και υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Καραμαρίτης: «Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που θα διατεθεί ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσόν, ύψους 1εκ. ευρώ για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει βγει στον ‘αέρα’ και περιμένουμε τις τυπικές διαδικασίες για να κάνουμε τα επόμενα βήματα.
Η σχετική απόφαση να εξαπλασιαστεί το κονδύλι που διαθέτει η ΠΝΑΙ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και να επεκταθούν σε όλα τα Δωδεκάνησα, ανήκει στον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας ολοένα και αυξάνονται».
Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, όταν σημειώθηκε η ανάγκη σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που αλλάζουν καθημερινά, να αλλάξει το Καταστατικό και να βελτιωθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Από εκεί και πέρα, αυξήθηκαν ήδη οι δικαιούχοι και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ανέρχονται στους 8.500 για όλα τα νησιά του Νομού Δωδεκανήσου.
«Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ξεκινάμε μαζί με τον περιφερειάρχη, ένα ‘οδοιπορικό’ σε όλα τα νησιά για να εξετάσουμε με ποιους θα συνεργαστεί η ΠΝΑΙ για τις διανομές των τροφίμων. Κατ’ αρχήν θα είναι οι δήμοι, τα Επαρχεία, οι Ιερές Μητροπόλεις και φυσικά, οι διάφοροι σύλλογοι που βοηθούν στην καταγραφή όσων ατόμων και οικογενειών έχουν πραγματικές ανάγκες για τα τρόφιμα. Εφόσον αυξήθηκαν οι πόροι για τον προϋπολογισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου, σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν και άλλα άτομα ή οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης σε τρόφιμα» δήλωσε ο κ. Ν. Καραμαρίτης.
Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα επεκταθούν αφενός στα χωριά της Ρόδου και αφετέρου σε όλα τα νησιά του Νομού Δωδεκανήσου, καθώς μέχρι πρότινος εξυπηρετούσε μόνον την πόλη της Ρόδου.
Οι πιστώσεις οι οποίες είναι εξασφαλισμένες, με απόφαση του ιδίου του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου αφού μέχρι πρότινος ήταν μόλις 60.000 ευρώ ενώ ανεβαίνουν τώρα στο 1κ. ευρώ.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετούσε περίπου 300 οικογένειες στην Ρόδο (όχι στα χωριά) ενώ στόχος είναι ο αριθμός να ξεπεράσει τα 8.500 άτομα σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου