Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκαν οι δημοπρασίες για τις παραλίες του Δήμου Ρόδου

Μια τελευταία επαναληπτική δημοπρασία για τρεις θέσεις στην παραλία της Λάρδου, για ισάριθμα πόστα θαλασσίων σπορ και μία για ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα, πραγματοποίησε χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ρόδου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης (η οποία ήταν η εξ αναβολής της περασμένης εβδομάδας), ο αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόεδρος της επιτροπής κ. Σάββας Διακοσταματίου, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και για τα πόστα, ολοκληρώνοντας έτσι τις διαδικασίες για τις παραλίες που έχει στην αρμοδιότητά του ο Δήμος Ρόδου.
«Όσον αφορά τα θέματα της οικονομικής επιτροπής, συζητήθηκαν οι εγκρίσεις για δαπάνες και πιστώσεις έτους 2017, αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2017 κ.λπ. Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε η έγκριση του διαγωνισμού της μελέτης και των όρων διακήρυξης του πρώτου ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια ανταλλακτικών μεταφορικών μέσων και λοιπών μηχανημάτων του Δήμου Ρόδου ύψους 499.000 ευρώ. Από την ανάληψη των καθηκόντων μου ζήτησα και έγινε δεκτή η πρόταση γι’ αυτό τον διαγωνισμό προκειμενου να καλύψουμε το 90% των αναγκών μας και αυτά που θα προκύψουν να είναι έκτακτα. Έτσι, φτάσαμε σε αυτό τον διαγωνισμό που θα γίνει για πρώτη φορά για τα ανταλλακτικά που χρειάζονται τα οχήματα του Δήμου Ρόδου και φυσικά, τα μεταφορικά μέσα εν γένει», όπως ανέφερε.
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η διαγωνιστική διαδικασία του συνοπτικού, μειοδοτικού διαγωνισμού για την βιολογική καταπολέμηση του ψευδόκοκκου που έχει πλήξει τους ιβίσκους της Ρόδου –ύστερα από αίτημα της υπηρεσίας πρασίνου (σχετικά έγραψε η «δημοκρατική») -ενώ εγκρίθηκαν οι μισθώσεις περιπτέρων καθώς και ο οριστικός μειοδότης της προμήθειας με τίτλο «ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΩΝ Δημοτικής Ενότητας ΡΟΔΟΥ», έτους 2017.
Τέλος, συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο επανακαθορισμός του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων κατά την διάρκεια των εμποροπανηγύρεων που θα εγκριθεί και από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου