Τοπικές Ειδήσεις

Αστυνομικές έρευνες για τρεις υποθέσεις απατών “phishing” με λεία 79.988 ευρώ!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από χθες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, του ΑΤ Λέρου αλλά και της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για την εξιχνίαση τριών νέων υποθέσεων απατών τύπου “phishing” με θύματα δύο άνδρες από τη Ρόδο και μια γυναίκα από την Λέρο.
Πιο συγκεκριμένα, την 16η Ιουνίου 2022 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έναν 43χρονο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη καταστήματος επί της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καμείρου ότι την ίδια ημέρα και περί ώραν 17.30 δέχτηκε μια κλήση από κινητό τηλέφωνο ελληνικού παρόχου κινητής τηλεφωνίας από άγνωστο άνδρα ο οποίος του συστήθηκε ως πελάτης και με το πρόσχημα ότι θα μεταβεί στο κατάστημά του κάποιο άλλο άτομο για να παραλάβει εμπορεύματα που παρήγγειλε, του ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού για να του καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ για τα έξοδα αγοράς.
Ο επιχειρηματίας του έστειλε το IBAN του λογαριασμού του στην Alpha Bank και προκειμένου να πραγματοποιηθεί δήθεν η μεταφορά ο απατεώνας έστειλε στο κινητό του 43χρονου ένα γραπτό μήνυμα το οποίο περιείχε έναν υπερσύνδεσμο που του ανέφερε ότι θα πρέπει να ακολουθήσει και να συνδεθεί για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.
Ενώ μιλούσαν στο τηλέφωνο ο απατεώνας ζήτησε από τον 43χρονο και έναν κωδικό που έλαβε σε μήνυμα.
Ο 43χρονος δεν αντιλήφθηκε την απάτη, ακολούθησε τον υπερσύνδεσμο και εισήγαγε τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής του και εν συνεχεία διαπίστωσε ότι ο απατεώνας του είχε αφαιρέσει από τον λογαριασμό του 57.000 ευρώ με 4 μεταφορές ποσών 10.000, 11.0000, 18.000 και 18.000 ευρώ.

– Η δεύτερη υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης που ερευνάται αφορά καταγγελία που υποβλήθηκε από έναν 57χρονο ο οποίος δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο που του συστήθηκε ως βοηθός του λογιστή του και του ζήτησε στοιχεία από τον λογαριασμό του προκειμένου να του επιστρέψει χρήματα από την ρήτρα αναπροσαρμογής των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ο 57χρονος δεν αντιλήφθηκε την απάτη και διαπίστωσε ότι είχε αφαιρεθεί από λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των 11.988 ευρώ.

– Η τρίτη υπόθεση αφορά σε απάτη εις βάρος μιας 52χρονης γυναίκας από την Λέρο η οποία δεν μπορούσε να συνδεθεί στον λογαριασμό της και έλαβε ένα μήνυμα για να «ξεμπλοκάρει» δήθεν την σύνδεσή της και ακολούθως διαπίστωσε ότι της είχαν αφαιρεθεί 11.000 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου