Τοπικές Ειδήσεις

Δεν δυσκολεύτηκαν χθες οι υποψήφιοι με τα Μαθηματικά

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίσθηκαν χθες με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).
Διαβαθμισμένα ήταν τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι μαθητές, καθώς κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης.
Οι ίδιοι οι υποψήφιοι δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για τα θέματα, σημειώνοντας ότι όσοι κατανόησαν πολύ καλά τις έννοιες της ύλης μπορούσαν να απαντήσουν στα ερωτήματα των ασκήσεων. Δυσκολίες αντιμετώπισαν οι μαθητές εκείνοι που δεν προετοιμάστηκαν κατάλληλα.
Σήμερα Παρασκευή, οι μαθητές των ΓΕΛ εξετάζονται στην Κοινωνιολογία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας) και στην Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα αφού έχουν κάνει αυτοδιαγνωστικό τεστ (Self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.
Τι δήλωσαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ για τα θέματα των μαθηματικών στη «δ»:

Γιάννης Πελαρδής
Πιστεύω πως τα θέματα των μαθηματικών ήταν αναμενόμενα. Για όσους διάβασαν ήταν αρκετά εύκολα. Δεν υπήρχαν παγίδες που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τον μαθητή, ήταν πολύ απλά και εύκολα θέματα για τους μαθητές εκείνους που προετοιμάστηκαν κατάλληλα.

Δημήτρης Γκίκας
Προσωπικά πιστεύω ότι τα θέματα των μαθηματικών ήταν εύκολα και βατά. Προφανώς όσοι είχαν κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία, έχουν περισσότερες πιθανότητες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μέτριος, απλά χρειαζόταν καλή προετοιμασία εάν στόχευε κανείς σε ένα άριστο γραπτό.

Παντελής Αργυρίου
Τα βρήκα βατά τα θέματα. Περίμενα ότι θα έπεφταν δυσκολότερα. Προσωπικά διάβασα πολύ για το μάθημα των μαθητικών, ίσως γι’ αυτό και να μη δυσκολεύτηκα, όπως προφανώς και άλλοι μαθητές οι οποίοι προετοιμάστηκαν κατάλληλα.

Μαρία Μοσχή
Προσωπικά πιστεύω πώς τα πήγα αρκετά καλά στο μάθημα των μαθηματικών. Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα τα θέματα. Για όποιον είχε διαβάσει, ήταν πολύ εύκολα. Το μόνο που μας μπέρδεψε ήταν οι διορθώσεις στην εκφώνηση των θεμάτων κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Μαρία Καραμαρίτη
Τα θέματα των μαθηματικών ήταν εύκολα και βατά. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένη. Ήταν πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμενα. Εάν δεν υπήρχε το μπέρδεμα με την διατύπωση κάποιων θεμάτων, θα κυλούσε σαφώς πιο ομαλά η εξέταση.

Ελένη Καρεκλά
Ευτυχώς ο καθηγητής μας στο φροντιστήριο μάς είχε προετοιμάσει για πολύ πιο δύσκολα θέματα. Τα θέματα που έπεσαν ήταν πολύ πιο εύκολα από αυτά που περίμενα. Όταν τα είδα ενθουσιάστηκα. Όσοι είχαν προετοιμαστεί καλά, μπορούσαν να πετύχουν ένα πολύ καλό βαθμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου