Τοπικές Ειδήσεις

«Χωρίς καθηγητή πληροφορικής το σχολείο στους Λειψούς, επτά μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου»

Επτά μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου και τρεις μήνες πριν την ολοκλήρωσή της, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα στους Λειψούς καθηγητής πληροφορικής.

Το θέμα αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι σε λίγο καιρό, οι μαθητές των Λειψών θα εξεταστούν στο μάθημα της πληροφορικής στις πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς να έχουν κάνει μάθημα.

Ο κ. Κόνσολας θέτει ζήτημα άνισης αντιμετώπισης και παραβίασης των κανόνων της ισονομίας στην αντιμετώπιση των μαθητών στους Λειψούς σε σχέση με τους μαθητές των σχολείων της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τονίζει, επίσης, ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλούνται για την πλήρωση της θέσης δεν ανταποκρίνονται, κάτι που αποδεικνύει ότι η κατάργηση της ρήτρας διετούς αποκλεισμού από τους πίνακες για όσους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αρνηθούν να καλύψουν θέσεις, ουσιαστικά, εντείνει τα προβλήματα υποστελέχωσης των δομών της εκπαίδευσης στα ακριτικά νησιά.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Προς

Κύριο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

ΘΕΜΑ: «Επτά μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στους Λειψούς δεν έχει τοποθετηθεί καθηγητής πληροφορικής»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Έχουν περάσει επτά μήνες από την έναρξη της σχολικής περιόδου και στους Λειψούς δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα καθηγητής πληροφορικής.

Όπως είναι φυσικό, πέραν των αρνητικών επιπτώσεων που έχει αυτό στην εκπαιδευτική διαδικασία, κυριαρχεί το αίσθημα της ανησυχίας αλλά και της οργής μαθητών και γονέων.

Σε λίγο καιρό, οι μαθητές των Λειψών θα εξεταστούν στο μάθημα της πληροφορικής στις πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς να έχουν κάνει μάθημα.

Ουσιαστικά, αυτό συνιστά μια απόλυτα άνιση αντιμετώπιση εις βάρος τους.

Είναι ανεπίτρεπτο, επτά μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου και ενώ οδεύουμε προς την ολοκλήρωσή της, να μην έχει τοποθετηθεί ακόμα καθηγητής πληροφορικής στους Λειψούς.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλούνται για την πλήρωση της θέσης δεν ανταποκρίνονται, κάτι που αποδεικνύει ότι η κατάργηση της ρήτρας διετούς αποκλεισμού από τους πίνακες για όσους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αρνηθούν να καλύψουν θέσεις, ουσιαστικά, εντείνει τα προβλήματα υποστελέχωσης των δομών της εκπαίδευσης στα ακριτικά νησιά.

Υπάρχει, όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα πρακτικό και ουσιαστικό ερώτημα: πως θα εξεταστούν οι μαθητές των Λειψών στο μάθημα της πληροφορικής από τη στιγμή που επτά (7) μήνες δεν έχουν κάνει μάθημα, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού;

Διασφαλίζονται οι ίσοι όροι των πανελλαδικών εξετάσεων σε σχέση με τα παιδιά στην υπόλοιπη Ελλάδα για το συγκεκριμένη μάθημα;

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

  1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί άμεσα, με δεδομένο ότι σε τρεις μήνες ολοκληρώνεται η σχολική περίοδος.
  2. Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει τις ανισότητες που δημιουργούνται για τους μαθητές των Λειψών που καλούνται να δώσουν εξετάσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις στο μάθημα της πληροφορικής, χωρίς να έχουν κάνει ούτε μία ώρα μάθημα από την αρχή της χρονιάς, λόγω έλλειψης καθηγητή;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου