Ειδήσεις

Μελισσοκομική Δωδεκανήσου -«Μήνας Μελισσοκομίας 2018»

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων Μέλισσας στα Δωδεκάνησα. Ιδρύθηκε το 1999 από τους Νικόλαο Μελισσουργό και Νικόλαο Ρέτσα, ανθρώπους με ιδιαίτερη αγάπη στη μέλισσα, το περιβάλλον και την υγιεινή διατροφή.

Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή, η συγκέντρωση, η τυποποίηση του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης, καθώς και η παραγωγή προϊόντων ζαχαροπλαστικής με βάση το μέλι –με κυρίαρχο ρόλο- του  παραδοσιακού γλυκού της Ρόδου, το ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ.

Βασικό ακόμα αντικείμενο της εταιρείας, αποτελεί διαχρονικά η ανάδειξη της εξαιρετικής ποιότητας του Ελληνικού μελιού στο παγκόσμιο περιβάλλον, με εξέχουσα θέση αυτό των νησιών μας.

Για την επιτυχία των στόχων της, η Μελισσοκομική, υποστηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο παλαιούς και νέους   μελισσοκόμους της περιοχής  μας –εκπαίδευση, μέσα, διευκολύνσεις κλπ- ώστε να είναι σε θέση να παράγουν ανταγωνιστικά  προϊόντα τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και για τον τόπο μας.

Τέλος, με ιδιαίτερη βαρύτητα αντιμετωπίζεται, από τους ανθρώπους της  Μελισσοκομικής , η ανάγκη να συμβάλουν στην  συνειδητοποίηση από όλους μας, της σπουδαιότητας της  προστασίας των μελισσών. Όχι μόνο για τα υπέροχα προϊόντα που παράγουν –μέλι, γύρη, πρόπολη, κερί, βασιλικό πολτό, δηλητήριο- αλλά κυρίως για την επικονίαση που αυτές απλόχερα προσφέρουν στο φυτικό περιβάλλον. Χωρίς αυτές, η ζωή στον πλανήτη, δεν θα διαρκούσε πάνω από τέσσερα χρόνια, όπως υποστηρίχτηκε  και από τον μεγάλο επιστήμονα Φυσικό, Albert Einstein.

 

Στο σπουδαιότατο θέμα που σχετίζεται με την επικονίαση, επικεντρώνεται και στοχεύει το κλείσιμο του προγράμματος  των φετινών επιμορφωτικών εκδηλώσεων-σεμιναρίων «Μήνας Μελισσοκομίας 2018», που  επαναλαμβάνεται με επιτυχία για 16 χρόνια.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από το Σύλλογο Μελισσοκόμων του Νησιού μας σε συνεργασία με τα ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς και φιλοξενούνται- στηρίζονται από την εταιρεία Μελισσοκομική Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ.

Στο κλείσιμο των εκδηλώσεων με τίτλο «ΜΕΛΕΝΙΑ ΒΡΑΔΕΙΑ», την Κυριακή 25/02/2018 ώρα 18:00, μπορούν να συμμετέχουν με ελεύθερη είσοδο, εκτός από τους εκπαιδευόμενους  και οι όλοι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εμπνευσμένη διάλεξη από τον καθηγητή μελισσοκομίας, μαθηματικό Αλέξανδρο Γκουσιάρη με θέμα που σχετίζεται με τον κίνδυνο της ζωής στον πλανήτη χωρίς τις μέλισσες, αλλά και να γιορτάσουν μαζί με τους μελισσοκόμους, γευόμενοι υπέροχες λιχουδιές φτιαγμένες όλες από μέλι-προσφορά των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου/Κυκλάδων.

Αναφορά-ενημέρωση, θα γίνει με εορταστικό μάλιστα χαρακτήρα από τη δημοσιογράφο Βαρβάρα Μπογδάνου, για την αναγνώριση του ΜΕΛΕΚΟΥΝΙΟΥ ως προϊόν ‘’Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης-ΠΓΕ’’, μια και αποτελεί σπουδαία είδηση και με ιδιαίτερα θετικές συνέπειες για το Νησί μας αλλά και για τη μελισσοκομία.

 

         

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

          Ν.ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ                                                   Ν.ΡΕΤΣΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου