Ειδήσεις

Στο 2,8% των συνολικών δαπανών υγείας οι δαπάνες προληπτικής περίθαλψης στην ΕΕ, στο 1,3% στην Ελλάδα

Οι δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες για προληπτική περίθαλψη αντιπροσώπευαν το 2,8% των συνολικών δαπανών για την υγεία στην ΕΕ το 2018, με τα υψηλότερα μερίδια να καταγράφονται στην Ιταλία (4,4%) και στη Φινλανδία (4,0%), σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Αντίθετα, το χαμηλότερο μερίδιο των δαπανών προληπτικής φροντίδας καταγράφηκε στη Σλοβακία (0,8% των συνολικών δαπανών για την υγεία), ακολουθούμενη από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα (από 1,3%) καθώς και τη Ρουμανία (1,4%).

Σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού, οι δαπάνες πρόληψης ήταν υψηλότερες μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ στη Σουηδία (165 ευρώ ανά κάτοικο), στη Φινλανδία (152 ευρώ), στη Γερμανία (148 ευρώ) και στις Κάτω Χώρες (146 ευρώ) το 2018, ενώ ήταν χαμηλότερες σε Ρουμανία και Σλοβακία (από 8 ευρώ ανά κάτοικο).

Ακολουθεί η Ελλάδα με 17 ευρώ ανά κάτοικο στην 3η θέση από το τέλος και η Κύπρος με 21 ευρώ ανά κάτοικο στην 6η θέση από το τέλος.

Πηγή: real.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου