Τοπικές Ειδήσεις

Απορρίφθηκε η έφεση της ΡΟΔΑ

Με την αριθμ. 499/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, που δίκασε ως Εφετείο, απορρίφθηκε η έφεση που είχε ασκήσει το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΡΟΔΟΥ” και τον διακριτικό τίτλο “Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ” κατά της αρχικής απόφασης του Ειρηνοδικείου Ρόδου με αριθμό 30/2017 μετά από αγωγή που είχαν ασκήσει εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ και η οποία είχε γίνει δεκτή στο σύνολό της, για τις περικοπές που υπέστησαν στην μισθοδοσία τους βάσει των Νόμων 3833/2010 και 3845/2010.
Πιο συγκεκριμένα, το Εφετείο με την ως άνω απόφασή του, έκρινε ότι ορθά ερμήνευσε και εφάρμοσε τις σχετικές διατάξεις το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο (Ειρηνοδικείο Ρόδου), καθώς οι διατάξεις των νόμων 3833/2010 και 3845/2010 με τους οποίους επιβλήθηκαν περικοπές στους μισθούς και επιδόματα των εργαζομένων στο Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ, δεν τυγχάνουν εφαρμοστέες επί των υπαλλήλων των ΝΠΙΔ που δεν ανήκουν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ήτοι στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, δεν ελέγχονται από το Κράτος, δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν αποτελούν Δημόσιες επιχειρήσεις κατά την έννοια των παρ. 1,2 και 3 του άρθρου 3429/2005, εφόσον η μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων των ως άνω φορέων και ΝΠΙΔ ουδένα δημοσιονομικό όφελος συνεπάγεται.
Στις υποθέσεις παρέστησαν για λογαριασμό των εργαζομένων της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ ο δικηγόρος Τρικάλων κ. Απόστολος Γκατζιός και για την επιχείρηση ο δικηγόρος Ρόδου κ. Σέργιος Αναστασιάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου