Ομόφωνα έγινε δεκτή από την Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου η πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για την επανασύσταση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής σχετικά με την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

«Το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό παραμένει ζήτημα ανοικτό, ως απαράγραπτο χρέος που αναζητεί επίμονα την ηθική, ιστορική και νομική του δικαίωση» ανέφερε στην πρότασή του ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Οι Επιτροπές λειτούργησαν αποτελεσματικά, με συνεχείς συνεδριάσεις, ακροάσεις ειδικών επί του θέματος και ακαδημαϊκών, με συγκέντρωση στοιχείων και υλικού», πλην όμως «το έργο τους έχει μείνει ανολοκλήρωτο λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής και λήξης της ΙΣΤ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου» τόνισε επίσης ο κ. Βούτσης στην πρότασή του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ότι «το Ελληνικό Κοινοβούλιο οφείλει να συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία και στην συγκροτημένη οργάνωση των ελληνικών διεκδικήσεων συμβάλλοντας, τόσο στο επίπεδο της βέλτιστης δυνατής στοιχειοθέτησης και τεκμηρίωσής τους, όσο και στο επίπεδο της διαμεσολάβησης και επικοινωνίας τους μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ