ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο τζιχαντιστές στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αστυνομία

Σε συνερ­γα­σία με κλι­μά­κιο των γαλ­λι­κών μυστι­κών υπη­ρε­σιών η Ελλη­νική Αστυ­νο­μία ερευνά τις δια­συν­δέ­σεις και τις κινή­σεις στην Ελλάδα δύο ύποπτων ατόμων, καθώς και την ενδε­χό­μενη συμ­με­τοχή τους στο τρο­μο­κρα­τικό χτύπημα του Παρι­σιού τη νύχτα της περα­σμέ­νης Παρα­σκευής.

Πλη­ρο­φο­ρίες σχετικά με δύο άτομα, το στίγμα των οποίων έχει εντο­πι­στεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημο­σί­ευμα της εφη­με­ρί­δας «Έθνος», φέρο­νται να έχουν ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. οι γαλ­λι­κές Αρχές.

Πρό­κει­ται για δύο υπό­πτους, για τους οποίους οι Γάλλοι εμφα­νί­ζο­νται να έχουν αυξη­μένο ενδια­φέ­ρον, καθώς ερευ­νούν ενδε­χό­μενο ρόλο τους στις τρο­μο­κρα­τι­κές επι­θέ­σεις της περα­σμέ­νης Παρα­σκευής.

Δεν έχει γνωστό αν τα ονόματα που δόθηκαν στις ελλη­νι­κές Αρχές αφορούν άτομα που εισήλ­θαν στη χώρα μας με τις προ­σφυ­γι­κές και μετα­να­στευ­τι­κές ροές και κατ’ επέ­κταση έχει γίνει ταυ­το­ποί­ηση και δακτυ­λό­σκο­πηση στο ευρω­παϊκό σύστημα κατα­γρα­φής αιτού­ντων άσυλο Eurodac.

Σύμφωνα με πηγές της εφη­με­ρί­δας το γαλλικό αίτημα αφορά τις κινή­σεις των δυο υπόπτων, δεδο­μέ­νου ότι όλα τα κράτη μέλη έχουν πρό­σβαση στο σύστημα Eurodac και κατ΄ επέ­κταση και οι γαλ­λι­κές Αρχές. Δεν απο­κλεί­ε­ται να έχει ζητηθεί από τις ελλη­νι­κές Αρχές η διε­ρεύ­νηση των σημείων εισόδου και εξόδου των δυο ατόμων, καθώς και συγκε­κρι­μέ­νες ημε­ρο­μη­νίες μετα­κι­νή­σεων τους, που ενδε­χο­μέ­νως έχουν κατα­γρα­φεί. Στο μικρο­σκό­πιο τίθε­νται και οι επαφές τους στην Αθήνα.

ΕΘΝΟΣ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.