Τοπικές Ειδήσεις

Πολύς κόσμος στα μικρά νησιά τον Δεκαπενταύγουστο

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο φέτος οι αφίξεις τουριστών στα νησιά της Δωδ/σου, στο δίμηνο που διανύουμε.
Με αφορμή και την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, η Πάτμος, η Νίσυρος, η Κως, η Χάλκη, η Τήλος και άλλα μικρά νησιά γέμισαν ασφυκτικά και από Έλληνες επισκέπτες – προσκυνητές που επέλεξαν είτε να επισκεφτούν τα νησιά μας, είτε ζουν σε άλλα μέρη και αξιοποιώντας τις άδειές τους, περνούν τις διακοπές τους στους τόπους καταγωγής τους. Τόσο οι αιρετοί όσο και οι εκπρόσωποι του τουρισμού εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους, αφού οι πληρότητες και η τουριστική κίνηση καταγράφουν ρεκόρ και πολύ μεγάλες αυξήσεις σε σχέση με πέρσι. Βέβαια, η τουριστική περίοδος παραμένει περιορισμένη από Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο, αλλά τουλάχιστον, τα νησιά της Δωδεκανήσου, καταγράφουν αυξήσεις έως και 20% σε σχέση με πέρσι!
ΧΑΛΚΗ
Πάνω από 20% σε σχέση με πέρσι μετρά αύξηση στις πληρότητες το νησί της Χάλκης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Μιχάλη Πατρό που μίλησε στην «δημοκρατική»: «Η τουριστική κίνηση στην Χάλκη, ξεκίνησε από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και συνεχίζεται.
Τον Αύγουστο έχουμε πληρότητα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα είναι πολύ καλός και ο Σεπτέμβριος, αφού κάθε χρόνο έχει πολλή κίνηση. Ειδικά για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου ήρθαν πολλοί Έλληνες και μόνον οι Χαλκίτες που μένουν στην Ρόδο, έφυγαν. Στο νησί συνεχίζει να παραμένει πολύς κόσμος, κυρίως Ιταλοί και άλλες εθνικότητες. Για να βρει κάποιος ένα δωμάτιο θα είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να το έχει ψάξει πάρα πολύ αυτό τον καιρό!».
ΚΩΣ – ΝΙΣΥΡΟΣ
Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν φέτος οι αφίξεις τουριστών και προσκυνητών στην Κω και στη Νίσυρο με αφορμή την γιορτή της Παναγιάς Σπηλιανής. Υπολογίζεται ότι μόνον από την Κω και τα γύρω νησιά, μετέβησαν πάνω από 10.000 επισκέπτες στο νησί της Νισύρου –μόνον για τον Δεκαπενταύγουστο- ενώ μετέβησαν και από την Καρδάμαινα με ημερόπλοια καθώς και από τη Ρόδο με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Επιπλέον, στην Αντιμάχεια της Κω, με αφορμή και πάλι την γιορτή της Παναγίας, συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 προσκυνητές για τις παραδοσιακές εκδηλώσεις (θρησκευτικές και πολιτιστικές) που πραγματοποιούνται εκεί. «Υπήρχαν κάποια κενά αλλά τα έχουμε καλύψει. Η τουριστική κίνηση στην Κω, συνολικά, κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα.
Ο Ιούλιος ήταν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, ενώ τον Αύγουστο, έχουμε αρκετά ικανοποιητικές πληρότητες. Επειδή ωστόσο, φέτος είναι η χρονιά του ‘last minute’ σε κρατήσεις, αναμένουμε καλύτερο τον Σεπτέμβρη ενώ υπάρχουν περιθώρια και για τον Οκτώβριο» δήλωσε στην «δημοκρατική» η κα Ντίνα Σβύνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

ΠΑΤΜΟΣ
100% πληρότητες μετρά και το Ιερό Νησί της Αποκάλυψης, η Πάτμος όπου η κίνηση καταγράφει αύξηση. Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στόικος: «Η Πάτμος είναι γεμάτη, κυριολεκτικά. Ειδικά με αφορμή την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, ήρθαν και πολλοί Έλληνες είτε ακτοπλοϊκώς είτε με σκάφη. Επίσης ήρθαν και από την Τουρκία. Ευτυχώς, οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές μας, βρίσκονται σε επιφυλακή για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες μας και να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού είναι πολύ ικανοποιημένος από την αύξηση στην τουριστική κίνηση που παρατηρήθηκε από τον Ιούλιο και συνεχίζεται τον Αύγουστο. Οι κρατήσεις, δηλώνουν ότι και ο Σεπτέμβριος θα είναι σε καλά επίπεδα. Οι επισκέπτες μας, φεύγουν ενθουσιασμένοι…»
ΤΗΛΟΣ
Στην Τήλο η τουριστική κίνηση κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι αλλά με αφορμή και την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, αυξήθηκε: «Ο τουρισμός στο νησί της Τήλου είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι αλλά τον Δεκαπενταύγουστο είχαμε περισσότερους επισκέπτες. Η κίνηση ξεκίνησε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, πολύ έντονα και συνεχίζεται.
Αυτό που είναι πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο, είναι πως και τον Σεπτέμβριο έχουμε πάρα πολλές κρατήσεις οπότε θα υπάρξει κίνηση στο νησί δήλωσε στην «δημοκρατική» η κα Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου