Ειδήσεις

Πως το Ελληνικό Πρωινό του ΞΕΕ δίνει υπεραξία στον ελληνικό τουρισμό

Η καθιέρωση του Ελληνικού Πρωινού στα καταλύματα της χώρας κατάφερε να αναδείξει ένα κομμάτι του τοπικού πολιτισμού, τα συστατικά και τις ξεχασμένες συνταγές κάθε ελληνικής περιοχής και να δώσει στους ξένους επισκέπτες την ευκαιρία να πάρουν “γεύση από αυθεντική Ελλάδα”. Και πάνω απ’ όλα κατάφερε να συνδέσει στην πράξη την γαστρονομία με τον τουρισμό.

Σήμερα πάνω από 1.100 ξενοδοχεία, σερβίρουν “Ελληνικό Πρωινό” εφαρμοζοντας το προγραμμα του ΞΕΕ κάτι που το καθιστά διαχρονικά το την μοναδική βιώσιμη πρωτοβουλία στον τομέα της γαστρονομίας.

Στην παγκόσμια τάση της εποχής για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με την γαστρονομία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα μελλοντικά ταξιδιωτικά σχέδια των τουριστών, η φιλόδοξη πρωτοβουλία “Ελληνικό Πρωινό” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία εξερεύνησης στην γαστρονομική κληρονομιά ενός τόπου.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στη δημιουργία ενός συνεκτικού δικτύου (networking) πιστοποιημένων επιχειρήσεων (ξενοδοχείων και τοπικών παραγωγών), οι οποίες ενθαρρύνονται να αναπτύξουν άμεσες επιχειρηματικές συνεργασίες, προκειμένου να προσφέρουν νέες και παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, βασισμένες στις αυθεντικές συνταγές και τα τοπικά γαστρονομικά έθιμα κάθε προορισμού.

Οι ξένοι ταξιδεύουν για να ανακαλύψουν τη διαφορετικότητα. Και οι ελληνικές γεύσεις είναι μέσα στα τρία πρώτα πράγματα που αναζητούν.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι Έλληνες ξενοδόχοι συνδυάζουν τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την εμπειρία του ξενοδοχείου, δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό προϊόν και μία υπεραξία στην υπηρεσία της φιλοξενίας.

Οι εμπειρίες γαστρονομίας προσελκύουν περισσότερους και «ποιοτικότερους» τουρίστες. Αυτούς τους ταξιδιώτες που αναζητούν την πραγματική εικόνα του προορισμού μέσα και από τις γεύσεις, ακόμα και σε περιοχές που δεν έχουν επωφεληθεί από τον τουρισμό.

Τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών δείχνουν ότι οι επισκέπτες θέτουν σε υψηλή προτεραιότητα την επαφή με την τοπική γαστρονομία, επιλογή που επιβεβαιώνεται από την ιδιαίτερα θετική αποδοχή του «Ελληνικού Πρωινού» στα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Όλο και περισσότεροι ξενοδόχοι αντιλαμβάνονται την αξία της πιστοποίησης, σαν ένα “συν” στις υπηρεσίες τους.

Έρευνες από πλατφόρμες αναζήτησης κρατήσεων δίνουν το πρωινό ως τρίτο κριτήριο από τα 17 συνολικά, στην ολοκληρωμένη αξιολόγηση ενός ξενοδοχείου.

Το πρωινό που θεωρείται ευρέως ως ένα από τα τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, συμβάλλει στην συνολική εμπειρία των επισκεπτών, προσθέτοντας ικανοποίηση στην διαμονή τους.

Το “Ελληνικό Πρωινό” στηρίζει την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της χώρας και εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν, με την αύξηση της ικανοποίησης του πελάτη μέσα από την γνωριμία του με τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα κάθε προορισμού. Προσδίδει μεγάλη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν καθώς ενισχύονται οι αξιολογήσεις του ξενοδοχείου και κατά προέκταση και του προορισμού.

Με τη σφραγίδα πιστοποίησης του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί μία καινοτομία.

Ένα δομημένο πρόγραμμα, το οποίο απαιτεί αυστηρή τήρηση συγκεκριμένων παραμέτρων από τα ξενοδοχεία-μέλη, ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η αυθεντικότητα των προσφερόμενων προϊόντων και συνταγών.

Με το “Ελληνικό Πρωινό”, αναδεικνύονται τα προϊόντα, η φιλοξενία και ξεχωριστή ταυτότητα της κάθε περιοχής, ενώ ταυτόχρονα η χώρα αποκτά ένα σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα και μια σημαντική πηγή πόρων για την οικονομία και την στήριξη των τοπικών παραγωγων.

Πηγή newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου