Ειδήσεις

ΞΕΕ: Startups δείχνουν το μέλλον στον τουρισμό

«Η τεχνολογία, η οποία ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ταξιδεύει, αλλάζει ραγδαία», είπε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός. Ο επιταχυντής νέων ιδεών.

Το όραμα και την έμπνευση της νέας γενιάς επιστημόνων που θα αποτελέσουν βασικό συστατικό στοιχείο της τουριστικής επιχειρηματικότητας του μέλλοντος στην Ελλάδα, στηρίζει έμπρακτα το ΞΕΕ με τις δράσεις του για την νεοφυή επιχειρηματικότητα και συγκεκριμένα με τον επιταχυντή ανάπτυξης νέων, καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών που φέρει την κωδική ονομασία CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.

Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα ολοκληρώθηκε ο 5ος Διαγωνισμός Idea Platform του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, όπου νέοι επιστήμονες μέσα από εργαστήρια και συνεδρίες καθοδήγησης, ανέπτυξαν περαιτέρω τις ιδέες τους, με σκοπό τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων που θα προσφέρουν λύσεις σε ζητήματα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Πρόεδρος ΞΕΕ: Για να μπορούμε να είμαστε εδώ αύριο, πρέπει να συνδυάσουμε τις αξίες της φιλοξενίας με την τεχνολογική εξέλιξη»
Για να μπορούμε να είμαστε εδώ αύριο, πρέπει να συνδυάσουμε τις αξίες της φιλοξενίας με την τεχνολογική εξέλιξη» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός αναφερόμενος στις δράσεις του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, και στην φετινή βράβευση των 14 ομάδων που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το διαγωνιστικό πρόγραμμα Idea Platform. «Η τεχνολογία η οποία ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ταξιδεύει αλλάζει με ρυθμούς που είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρακολουθήσουμε, ιδίως εμείς που ανήκουμε σε μια προηγούμενη γενιά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε πολλά να σας δώσουμε ως προς τον τρόπο που θα γίνονται όλα όσα γίνονται σήμερα. Αυτό που μπορούμε να σας δώσουμε εμείς είναι οι αξίες της φιλοξενίας, οι οποίες αποτελούν και τον βασικό πυρήνα που μας καθοδηγεί και είναι αυτές που πρέπει να πρεσβεύουμε. Αυτός είναι και ο σκοπός του CapsuleΤ, αυτός είναι ο σκοπός-οδηγός μας μέσα από αυτή τη δράση: να ανοίξουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ γενιών, μεταξύ τεχνολογίας και φιλοξενίας, έτσι ώστε να είμαστε εδώ αύριο, εξήγησε ο κ. Βασιλικός.

Διευθύντρια του Επιταχυντή: Φέτος ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο συμμετοχής
Από την πλευρά της η Κατερίνα Σαριδάκη, Διευθύντρια του Επιταχυντή, αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του 5ου διαγωνισμού σημείωσε ότι φέτος ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο συμμετοχής από τις περασμένες χρονιές με τις 14 ομάδες πραγματικά να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό.

Οι τρεις ομάδες που υπερίσχυσαν φέτος ήταν οι WeTip, Terminal Trecks και MyNavlo, κερδίζοντας χρηματικά έπαθλα από τον επιταχυντή, δωρεάν υπηρεσίες και παροχές από στρατηγικούς συνεργάτες του προγράμματος καθώς και την είσοδό τους στον 7ο Κύκλο Επιτάχυνσης του CapsuleT.

Οι 3 ιδέες που έκλεψαν την παράσταση
Σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές ιδέες των τριών πρώτων ομάδων που έκλεψαν την παράσταση τονίζονται τα εξής:

WeTip
Μία πλατφόρμα για ψηφιακά φιλοδωρήματα για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Πολύ εύκολα οι πελάτες σκανάρουν το QR code, επιλέγουν το φιλοδώρημα που επιθυμούν και αφήνουν μια κριτική ή/και σχόλιο για το service του ξενοδοχειακού υπαλλήλου.

Terminal Trecks

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΜία λύση που μετατρέπει τις στάσεις μεταξύ πτήσεων σε εμπειρίες ανακάλυψης. Προσφέρει εξατομικευμένες περιηγήσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των layovers, μέσω της εξερεύνησης αξιοθέατων και της τοπικής κουζίνας, ενώ αναλαμβάνει όλα τα logistics χωρίς ο ταξιδιώτης να χρειάζεται να σπαταλήσει χρόνο αναμένοντας την επόμενη πτήση του.

MyNavlo
Μία λύση back-office ειδικά σχεδιασμένη για χειριστές ναύλωσης σκαφών αναψυχής, που δίνει τον έλεγχο στις επιχειρήσεις συνδέοντας τα εργαλεία τους, προσφέροντας λειτουργικούς αυτοματισμούς, ολοκληρωμένες αναφορές και μια κεντρική βάση δεδομένων.

“Φοιτητική ζωή δεν είναι να κάνεις μόνο πάρτυ”. Το CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator μας έδωσε τη σφραγίδα και ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα για να μας εμπιστευτούν οι δυνητικοί πελάτες μας τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη της νεοφυούς εταιρείας MyNavlo με αφορμή την συμμετοχή τους στο Idea Platform. Η MyNavlo αποτελείται από 5 μέλη εκ των οποίων τα 2 είναι προγραμματιστές και οι υπόλοιποι ασχολούνται με το διοικητικό σκέλος των διαδικασιών.

Ο Χαρίλαος αναφερόμενος στην βράβευση της εταιρίας τους σημείωσε ότι η ιδέα τους ήταν ολοκληρωμένη και είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλείας. Δουλεύουμε νυχθημερόν για να βγάλουμε το τελικό προϊόν, που θα βγει στην αγορά και επίσημα τον Αύγουστό, τόνισε ο Χαρίλαος. Αλλωστε όπως εξηγεί, “φοιτητική ζωή δεν είναι να κάνεις μόνο πάρτυ”. Η ομάδα του MyNavlo αποτελείται από τον Διονύση Ξυνό, που όπως λέει είναι το μυαλό πίσω από όλα, τον Χαρίλαο Χαρέλη, την Ιωάννα Ανδριανοπούλου, τον Δημήτρη Λαζανά και τον Αλέξανδρο Σκούρτη.

Παρακάτω παρατίθενται και οι 14 ομάδες που με τις ιδέες τους φιλοδοξούν να αποτελέσουν θεμέλιο λίθο της μελλοντικής γενιάς των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς έλαβαν μέρος τόσο στην προπαρασκευαστική περίοδο όσο και στο διαγωνιστικό μέρος της 5ης Πλατφόρμας Ιδεών

CoolTravelApp
Μία διαδικτυακή πλατφόρμα που βοηθά τους ταξιδιώτες να βρουν προορισμό και να οργανώσουν το ταξίδι τους. Η διαδικασία γίνεται απλά, εύκολα και διασκεδαστικά βάσει των προτιμήσεων του χρήστη και με την υποστήριξη ενός έξυπνου αλγορίθμου.

Emploit
Μια πλατφόρμα εύρεσης εργασίας και προσωπικού, η οποία θέλει να δημιουργήσει μια δικλίδα εμπιστοσύνης μεταξύ επιχείρησης και εργαζόμενου όσον αφορά την εποχιακή εργασία στον τουρισμό, όπου η πρόσληψη θα γίνεται αυτοματοποιημένα με ένα κλικ μέσω της εφαρμογής.

HoReCa Jobs
Μία πλατφόρμα εύρεσης προσωπικού για ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιατόρια, όπου οι recruiters επιλέγουν άμεσα υποψήφιους σύμφωνα με τα κριτήρια που οι ίδιοι επιθυμούν, με αντίστροφη λογική από αυτήν των παραδοσιακών website αγγελιών.

HotelZero
Μια ολοκληρωμένη λύση SaaS για παρόχους καταλυμάτων, που απλοποιεί και αυτοματοποιεί το ταξίδι της βιωσιμότητάς τους από την εκπαίδευση, τον προγραμματισμό έως και την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας. Ενισχύει τη φιλοξενία και ενδυναμώνει τον βιώσιμο τουρισμό με έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Idyll
Μία πλατφόρμα δημιουργίας mood board για άτομα που θέλουν να εμπνευστούν και να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Αξιοποιώντας τη Μηχανική Μάθηση, οι εικόνες που διαλέγει ο χρήστης αντιστοιχίζονται σε επιλογές κράτησης δραστηριοτήτων που εκφράζουν το ύφος του ψηφιακού κολλάζ.

MyNavlo
Μία λύση back-office ειδικά σχεδιασμένη για χειριστές ναύλωσης σκαφών αναψυχής, που δίνει τον έλεγχο στις επιχειρήσεις συνδέοντας τα εργαλεία τους, προσφέροντας λειτουργικούς αυτοματισμούς, ολοκληρωμένες αναφορές και μια κεντρική βάση δεδομένων.

Physisorg
Μία online πλατφόρμα που προσφέρει διασυνδέσεις για συνεργασίες, εκπαίδευση σε θέματα πράσινων δεξιοτήτων κι ενημέρωση για χρηματοδοτικές ευκαιρίες, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού τομέα και τη δημιουργία μιας ecopreneur κοινότητας.

Qwest
Ένα All-In-One OTA που προσφέρει 100% προσωποποιημένα ταξιδιωτικά προγράμματα, με μηδενική απόκλιση χρησιμοποιώντας AI, μόνο με ένα κλικ. Διασφαλίζει τα φθηνότερα rates σε πτήσεις χρησιμοποιώντας μία μέθοδο παρόμοια με τη λογική των limit orders στο χρηματιστήριο. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και νέους που ζητούν προσιτές κι αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα τους.

Reach
Μία εφαρμογή κινητών που επαναπροσδιορίζει το Influencer Marketing για Ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης. Προσφέρει άμεση πρόσβαση, απευθείας κράτηση και ζωντανή παρακολούθηση για χιλιάδες digital creators από όλο τον κόσμο με σκοπό την οργανική προβολή του brand της επιχείρησης, μέσω ενός Mobile Application.

Seasonistas
Μία πλατφόρμα εύρεσης εποχιακού προσωπικού που θα λειτουργεί σαν marketplace σε αντίθεση με όλες τις πλατφόρμες που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να βρίσκουν τις ιδανικότερες συνεργασίες άμεσα και με ασφάλεια διότι θα υπάρχει σύστημα αμφίδρομης αξιολόγησης.

Terminal Trecks
Μία λύση που μετατρέπει τις στάσεις μεταξύ πτήσεων σε εμπειρίες ανακάλυψης. Προσφέρει εξατομικευμένες περιηγήσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των Layovers, μέσω της εξερεύνησης αξιοθέατων και της τοπικής κουζίνας, ενώ αναλαμβάνει όλα τα logistics χωρίς ο ταξιδιώτης να χρειάζεται να σπαταλήσει χρόνο αναμένοντας την επόμενη πτήση του.

Travelab
Ένα marketplace εύκολης και γρήγορης αναζήτησης και σύγκρισης πακέτων διακοπών, εκδρομών και εμπειριών τουριστικών πρακτόρων, που διαφημίζουν τα προϊόντα τους με χαμηλό κόστος και χωρίς προμήθειες.

TravelNext
Μία πλατφόρμα που στοχεύει στην εξοικονόμηση χρόνου των ταξιδιωτών στη διαδικασία εύρεσης προορισμού και στην ανακάλυψη ανεξερεύνητων τόπων και αυθεντικών εμπειριών, μέσω της χρήσης ερωτηματολογίου για την παροχή προσωποποιημένων προτάσεων σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα του ταξιδιώτη.

WeTip
Μία πλατφόρμα για ψηφιακά φιλοδωρήματα για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Πολύ εύκολα οι πελάτες σκανάρουν το QR code, επιλέγουν το φιλοδώρημα που επιθυμούν και αφήνουν μια κριτική ή/και σχόλιο για το service του ξενοδοχειακού υπαλλήλου.

Σε κάθε περίπτωση, ο επιταχυντής του ΞΕΕ επιδιώκει να γίνει το βασικό «όχημα» για την ανάπτυξη και εξέλιξη νέων, καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, συνεργασιών και επιχειρηματικών ευκαιριών οι οποίες θα βοηθήσουν το startup οικοσύστημα να εξελιχθεί, με θετικό αντίκτυπο στον ελληνικό τουρισμό και τη χώρα γενικότερα.

Πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου