Ειδήσεις

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, στο υπό ανέγερση νοσοκομείο της Καρπάθου

Ομαλά εξελίσσονται οι εργασίες για την αποπεράτωσή του– Το έργο παραδίδεται ολοκληρωμένο τον προσεχή Δεκέμβριο

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο της Καρπάθου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί τον προσεχή Δεκέμβριο, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια της διήμερης παραμονής τους στο νησί, για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσε στην επίσκεψή του ο Έπαρχος Καρπάθου Κάσου, Γιάννης Μηνατσής, με σκοπό να διαπιστώσουν την πρόοδο  των εργασιών, οι οποίες εξελίσσονται ομαλά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Το νέο νοσοκομείο, ένα μεγάλο και εξαιρετικά σημαντικό έργο για το νησί, αναμένεται να παραδοθεί τον προσεχή Δεκέμβριο, οπότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας – 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου, θα προβούν στις απαραίτητες δοκιμές λειτουργίας όλων των συστημάτων του.

Το δυναμικότητας 22 κλινών, Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου,  κατασκευάζεται με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”.  Συγκεκριμένα, το έργο «Μελέτη Κατασκευή και Εξοπλισμός Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου» εντάχθηκε  τον Δεκέμβριο του 2015, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, με επιλέξιμη δαπάνη 6,1 εκατ. €, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το νέο νοσοκομείο θα αντικαταστήσει το Κέντρο Υγείας του νησιού και θα παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, βραχεία νοσηλεία και παρηγορητική ιατρική στον πληθυσμό της  Καρπάθου και των γειτονικών νησιών, που μέχρι τώρα στερούνται δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Σημειώνεται ότι προσφάτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Καρπάθου και της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” για το έργο «Κατασκευή οδού πρόσβασης και έργων απορροής των όμβριων υδάτων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου» με προϋπολογισμό 529.000,00 €, μετά από εισήγηση του Επάρχου Καρπάθου, Γιάννη Μηνατσή.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η μεταβίβαση, από τον Δήμο Καρπάθου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου για λογαριασμό της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που είναι ο τελικός δικαιούχος αυτού, προκειμένου να ενταχθεί ως υποέργο στο Τεχνικό Δελτίο της συνολικής πράξης «Μελέτη Κατασκευή και Εξοπλισμός Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου