Ειδήσεις

Παράταση για τις δηλώσεις έως 26 Αυγούστου

Στη χορήγηση μεγάλης παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις επιχειρήσεων και φορολογούμενων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών όπως άλλωστε αναμενόταν λόγω του χαμηλού ρυθμού υποβολής των δηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες.
Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών:
-παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων,
-παρατείνεται ως τις 20 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης νομικών προσώπων.
Η παράταση συμπαρασύρει και τις προθεσμίες πληρωμής του φόρου καθώς όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν τη δήλωση εντός του Αυγούστου θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε δυο ή τρεις δόσεις ανάλογα με το τι θα αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών.
Σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσιών Εσόδων αναφέρεται ότι: Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν.4172/2013 παρατείνεται μέχρι την 26η Αυγούστου 2015. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν.4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης παρατείνεται μέχρι την 20η Αυγούστου 2015.

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου