Ρεπορτάζ

Σε ιδιώτες ο ευπρεπισμός των χώρων πρασίνου στην πόλη

Θέματα σχετιζόμενα με τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην παραλία «Αντονυ Κουήν» εξαιτίας των κατολισθήσεων, συζήτησε χθες με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρόεδρος της «ΔΕΡΜ ΑΕ» κ. Γιάννης Περδίκης.

«Ζήτησα να συναντηθώ με το δήμαρχο προκειμένου να τον ενημερώσω για θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές μου. Συζητήσαμε για τη σύμβαση που έχουμε συνάψει με ιδιωτική εταιρεία για τον ευπρεπισμό των χώρων πρασίνου. Προχωράμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης και πρόσθεσε πως η εργολαβία προχωράει πολύ γρήγορα.

«Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ευπρεπισμού των χώρων πρασίνου μέσα στην προθεσμία που έχουμε θέσει. Ήδη υπάρχει βελτίωση. Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα φθάσουμε σε πολύ καλό επίπεδο για την πόλη της Ρόδου. Με την συνδρομή των πολιτών το καλό αποτέλεσμα θα διατηρηθεί μέχρι το πέρας της τουριστικής περιόδου», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης.

«Στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για τη λειτουργία της “ΔΕΡΜ ΑΕ”. Υπενθυμίζω πως έχει δημοσιοποιηθεί προκήρυξη για την πρόσληψη 51 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων και επτά ναυαγοσωστών. Επειδή εμπλέκεται το ΑΣΕΠ στη διαδικασία, ζήτησα να μας διατεθεί εξειδικευμένο προσωπικό που θα ασχοληθεί με την αξιολόγηση των αιτήσεων. Έτσι δεν θα χάσουμε χρόνο όταν θα λήξει η προθεσμία και θα προσλάβουμε εγκαίρως το προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία των καταστημάτων μας», δήλωσε ο πρόεδρος της «ΔΕΡΜ ΑΕ» και πρόσθεσε πως η καθυστέρηση στις προσλήψεις οφείλεται στη διενέργεια των εκλογών.
«Η διενέργεια των εκλογών ήταν άσχημη συγκυρία για μας. Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στο ΣτΕ για να γίνει άρση της απαγόρευσης των προλήψεων. Ευτυχώς πολύ γρήγορα ξεπεράσαμε το «σκόπελο» αφού μας βοήθησε η πάρεδρος του ΣτΕ. Ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς δεσμεύθηκε ότι θα βρει το ειδικευμένο προσωπικό για την αξιολόγηση των αιτήσεων. Θα βοηθήσει και το γραφείο προσωπικού του Δήμου», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης και ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα καταστήματα της «ΔΕΡΜ ΑΕ».

«Ευελπιστώ πως από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα μας», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης.
Στη συνάντηση με το δήμαρχο έγινε συζήτηση και για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις κατολισθήσεις στην παραλία “Αντονυ Κουήν”.
«Έχουμε στη διάθεση μας έκθεση που έχει συνταχθεί από τις Τεχνικές ΥΠηρεσίες του Δήμου Ρόδου. Αποτυπώθηκαν τα προβλήματα. Υπάρχει ένα σημείο που είναι επικίνδυνο. Ζητήσαμε να απομακρυνθούν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες για να μην προκληθούν ατυχήματα. Έγινε και αποκλεισμός του χώρου με συρματοπλέγματα για λόγους ασφαλείας. Τη λύση θα δώσει έργο που θα προχωρήσει με απευθείας ανάθεση. Το κόστος θα φθάσει τα 10-11.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης και πρόσθεσε πως θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες που δημιουργεί ο Καλλικράτης.
«Θα ξεπεραστεί το πρόβλημα με την απόφαση που θα κληθούν σε λίγες ημέρες να λάβουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών και των τουριστών», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης.
Τη λύση του προβλήματος ζήτησαν και εκπρόσωποι των ομπρελάδων που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη παραλία από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά.
Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των ναυαγοσωστών που θα προσληφθούν στις παραλίες της Ρόδου, ο κ. Περδίκης δήλωσε:

«Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί μόνο τρεις αιτήσεις από ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα. Δεν πιστεύω, πως θα έχουμε περισσότερους ενδιαφερόμενους. Θα δούμε τι θα πράξουμε. Μόλις προσληφθούν θα πιάσουν δουλειά».
Σχετικά με την ενημέρωση του νέου δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου για τη λειτουργία της «ΔΕΡΜ ΑΕ» ο κ. Γιάννης Περδίκης δήλωσε:
«Δεν μου ζητήθηκε ακόμη να κάνω κάτι. Όταν θα έρθει η ώρα θα προβώ στην ενημέρωση του νέου δημάρχου».
Ο κ. Γιάννης Περδίκης διέψευσε για μια φορά ακόμη φήμες που τον θέλουν να επιθυμεί την ανάληψη της αντιδημαρχίας Οικονομικών.
«Μακριά από εμένα αυτό», δήλωσε για το θέμα ο κ. Γιάννης Περδίκης.

Σε ερώτηση αν επιθυμεί να συνεχίσει την ενασχόλησή του με τη “ΔΕΡΜ ΑΕ” ο κ. Γιάννης Περδίκης δήλωσε:
«Βεβαίως και με ενδιαφέρει η “ΔΕΡΜ ΑΕ”. Η εταιρεία είναι δικό μου δημιούργημα. Την δημιούργησα από το μηδέν και έφθασε σε ένα πολύ καλό σημείο. Δεν θα ήταν ηθικό για μένα να την αφήσω στη μέση και να μην συνεχίσω το έργο που ξεκίνησα. Υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν. Αυτή είναι η δική μου άποψη.
Ο νέος δήμαρχος μπορεί να θεωρήσει πως δεν είμαι ικανός για τη θέση και να τοποθετήσει σε αυτή κάποιο άλλο στέλεχος που θεωρεί πιο ικανό από εμένα. Δική μου επιθυμία είναι να συνεχίσω να ασχολούμαι με τη “ΔΕΡΜ ΑΕ”».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου