ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aegean: Υπογράφεται τις προσεχείς εβδομάδες η τεράστια επένδυση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Aegean

Μέσα στις επό­με­νες 30 έως 45 ημέρες, δηλαδή μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, ανα­μέ­νε­ται να πέσουν οι υπο­γρα­φές για τη μεγάλη επέν­δυση που κάνει η Aegean Airlines, με την παραγ­γε­λία 30+12 και­νού­ριων αερο­σκα­φών, στον όμιλο Airbus.

Αυτό ανα­κοί­νωσε χθες ο αντι­πρό­ε­δρος της Aegean Ευτύ­χιος Βασι­λά­κης κατά τη διάρ­κεια της γενικής συνέ­λευ­σης της επι­χεί­ρη­σης, όπου, εκτός των άλλων, εγκρί­θηκε και μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2017.

Πρό­κει­ται για τη μεγάλη παραγ­γε­λία 30+12 αερο­σκα­φών (42 συνο­λικά) νέας γενιάς της οικο­γέ­νειας Α320neo, η συνο­λική αξία των οποίων τιμο­λο­γεί­ται στα 5 δισ. δολάρια. Τα νέα αερο­σκάφη της οικο­γέ­νειας Α320neo θα αρχί­σουν να προ­στί­θε­νται στο στόλο της Aegean Ailrines από το 2020, ενώ η παρα­λαβή θα ολο­κλη­ρω­θεί το 2025.

Επίσης, ο αντι­πρό­ε­δρος της Aegean γνω­στο­ποί­ησε πως αυτή την περίοδο λαμ­βά­νει χώρα σειρά συζη­τή­σεων με τρά­πε­ζες, οργα­νι­σμούς μισθώ­σεων και άλλους φορείς για δυνη­τι­κές συμ­βά­σεις για τον τρόπο που θα γίνει η απο­πλη­ρωμή των αερο­σκα­φών.

Επι­πλέον σημεί­ωσε πως από κάθε άποψη είναι επι­τα­κτική η ανα­νέ­ωση του στόλου, καθώς τα νέα αερο­σκάφη λόγω της μικρό­τε­ρης κατα­νά­λω­σης καυ­σί­μου θα έχουν δυνα­τό­τητα του­λά­χι­στον μιας ώρας παρα­πάνω πτήσης, κάτι που θα δώσει την ευκαι­ρία για κάλυψη και νέων προ­ο­ρι­σμών με εμπο­ρικό ενδια­φέ­ρον.

Ανα­φο­ρικά με το σκόπελο που φέρνει η κλι­μα­κού­μενη άνοδος στις τιμές του πετρε­λαίου μετά από μια τριετία ιδιαί­τερα ευνοϊκή για τις αερο­με­τα­φο­ρές, ο αντι­πρό­ε­δρος της Aegean Airlines γνω­στο­ποί­ησε ότι «έχουμε προ­α­γο­ρά­σει 55-58% των αναγκών μας σε πετρέ­λαιο για όλο το 2018, άρα η επί­δραση από την αύξηση των τιμών θα είναι σχετικά μικρό­τερη».

Θυμί­ζουμε ότι η χθεσινή γενική συνέ­λευση των μετόχων της Aegean Airlines, ενέ­κρινε τη διανομή μερί­σμα­τος 0,55 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2017. Η αποκοπή του μερί­σμα­τος θα γίνει στις 22 Μαΐου, ενώ δικαιού­χοι θα είναι οι εγγε­γραμ­μέ­νοι στα αρχεία του Συστή­μα­τος Άυλων Τίτλων την 23.05.2018.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.