Παράσταση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν και στην Ρόδο οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις με μια σειρά από αιτήματα του κλάδου.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στην είσοδο της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, όπου δάσκαλοι και καθηγητές, μετέβησαν στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου και είχαν συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή, κ. Βασίλη Καραγιάννη, στον οποίο εξέθεσαν τα αιτήματά τους και κατέθεσαν σχετικά υπομνήματα με σημείο αιχμής τον διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών.
«Κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου με κύριο αίτημα τον διορισμό μονίμων, την κάλυψη των κενών που υπάρχουν ακόμη στα νησιά. Συναντηθήκαμε με τον κ. Καραγιάννη και του θέσαμε το ζήτημα με τα κενά που παρουσιάζονται μέχρι σήμερα, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 2.200 αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι καλύπτουν τα κενά και θα απολυθούν τον Ιούνιο μήνα. Αυτό δεν λύνει τα προβλήματα, χρειαζόμαστε προσλήψεις μονίμων», δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δ/σου κ. Ανδρέας Μαρίνος.
Θυμίζουμε ότι κατά καιρούς, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, είχε δεσμευτεί για 20.000 διορισμούς μονίμων, τους οποίους δεν έκανε ποτέ. Ο κ. Καραγιάννης απέφυγε να αναλάβει συγκεκριμένη δέσμευση παραπέμποντας στο κλεισιμο της Αξιολόγησης κι έπειτα, εφόσον το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες.
«Σήμερα, είναι η συνέχεια των κινητοποιήσεών μας, με βασικό στόχο μας, τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Ο αγώνας αυτός δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν πετύχουμε τον στόχο μας. Κι αυτό είναι η αναβάθμιση στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Αυτό απαιτεί ένα σταθερό εκπαιδευτικό περιβάλλον με το απαραίτητο προσωπικό. Εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχουν γίνει καθόλου μόνιμοι διορισμοί στα νησιά και πάνω από το 40% καλύπτεται από αναπληρωτές. Αυτό επιβαρύνει την εκπαίδευση και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στα παιδιά μας. Η κινητοποίηση γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ελπίζουμε να ακουστεί το δίκαιο αίτημά μας, καθώς είναι πάρα πολύ αναγκαίοι», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Γιώργος Γκουτζιαμάνης.
Παρόμοια κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Κω, με την συμμετοχή εκπαιδευτικών από τα νησιά της περιοχής, του Συλλόγου Δασκάλων και νηπιαγωγών Κω και Λέρου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ