Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας 58χρονος κάτοικος Αφάντου κατηγορούμενος για απόδραση κρατουμένου και η 52χρονη σύζυγός του, η 28χρονη κόρη του και η 80χρονη μητέρα του, με δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου.
Το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2014 δικαστικός επιμελητής της Ρόδου προχώρησε σε εκτέλεση απόφασης, που εξέδωσε τον Ιανουάριο του 2013 το Εφετείο Δωδεκανήσου για την προσωπική κράτηση του 58χρονου, ο οποίος φέρεται να έχει καταδικαστεί αμετακλήτως στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 80.000 ευρώ περίπου (ανέρχεται σε 150.000 ευρώ με τόκους, προσαυξήσεις και έξοδα) σε κάτοικο του νησιού, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από ηλεκτροπληξία σε οικοδομή του.
Κατά της απόφασης του Εφετείου ο 58χρονος δεν φέρεται να άσκησε αίτηση αναίρεσης.
Η αποζημίωση για το εργατικό ατύχημα, δεν δόθηκε με αποτέλεσμα ο δικαστικός επιμελητής να κινήσει τη διαδικασία της κράτησης του 58χρονου.
Μετέβη στην οικία του, στην οποία ευρίσκοντο οι τρεις συγγενείς του και στην αναγγελία του ότι συνελήφθη, οι δύο εξ αυτών καταγγέλθηκαν ότι του επιτέθηκαν προκαλώντας του απλές σωματικές βλάβες με τα χέρια τους.
Στη συνέχεια, όπως κατήγγειλε και οι τρεις φέρονται να τον εξύβρισαν και να τον απείλησαν, ενώ συνετέλεσαν στην απελευθέρωσή του.
Ο δικαστικός επιμελητής ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία που προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας.
Από την ακροαματική διαδικασία ωστόσο προέκυψε ότι δεν είχε τηρηθεί ο τύπος και η διαδικασία για την σύλληψη του 58χρονου ο οποίος ουδέποτε συνελήφθη. Επιπλέον είχε ζητήσει να επικοινωνήσει με τον συνήγορό του και εκείνη την ώρα υπήρξε αναστάτωση και αναμπουμπούλα στην οικία του, χωρίς να προκύψει η τέλεση ποινικού αδικήματος.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Μίκα Δουβή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ