Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε την Πέμπτη στη Ρόδο με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροπροβλήματα σε κάποια χωριά. Συγκεκριμένα στην Αρχίπολη το χαλάζι προκάλεσε προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ μεταξύ Προφήτη Ηλία και Ελεούσας αποκολλήθηκε βράχος από την πλαγιά και έπεσε στο οδόστρωμα.

Ο αντιδήμαρχος, κ. Αγαπητός Πάλλας δήλωσε σχετικά με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία τα εξής: «Η χαλαζόπτωση το απόγευμα της Πέμπτης ήταν έντονη. Σχεδόν σε όλη τη Ρόδο έπεσε χαλάζι. Ευτυχώς όμως δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Μόνο στην είσοδο της Αρχίπολης το χαλάζι έφθασε στους 10 πόντους με αποτέλεσμα να διεξάγεται με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων. Τα συνεργεία του Δήμου βοήθησαν στον καθαρισμό του οδοστρώματος και το πρόβλημα λύθηκε. Επίσης σημειώθηκε κατολίσθηση μεταξύ Προφήτη Ηλία και Ελεούσας. Ευτυχώς όμως δεν κινδύνευσε κανείς. Στη Μαλώνα είχαμε διακοπές στην υδροδότηση που οφειλόταν σε διακοπή ρεύματος που είχε σαν αποτέλεσμα να τεθεί η γεώτρηση εκτός λειτουργίας. Από το πρωί της Παρασκευής, η υδροδότηση αποκαταστάθηκε. Δεν υπήρξαν άλλα σοβαρά προβλήματα».
Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Χρήστος Ευστρατίου δήλωσε ότι όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων τυχόν προκληθούν από την κακοκαιρία. «Όλος ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας είναι πάντα σε πλήρη ετοιμότητα. Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία την Πέμπτη. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το όποιο πρόβλημα τυχόν εκδηλωθεί», δήλωσε ο κ. Ευστρατίου.
Ευεργετικές οι βροχές
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αγροτών στη Νότια Ρόδο, κ. Γιώργο Σαββίδη, δεν προκλήθηκαν ζημιές στις καλλιέργειες από την κακοκαιρία. Μάλιστα οι βροχοπτώσεις ήταν ευεργετικές.
«Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τις καλλιέργειες στη Νότια Ρόδο λόγω της κακοκαιρίας. Αντίθετα η βροχή ήταν ιδιαίτερα ευεργετική. Έχει εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας ενώ και η στάθμη του νερού στο φράγμα της Απολακκιάς έχει αυξηθεί. Αυτές οι τελευταίες βροχοπτώσεις στάθηκαν ιδιαίτερα ωφέλιμες για τις αγροτικές καλλιέργειες», είπε ο κ. Σαββίδης.
Θαλάσσιες και εναέριες
συγκοινωνίες
Λόγω των ισχυρών ανέμων ακυρώθηκε το πρωί της Πέμπτης το δρομολόγιο του Δωδεκάνησος Express το οποίο εκτελέστηκε κανονικά την Παρασκευή. Υπήρξαν επίσης κάποιες μικρές καθυστερήσεις στις αεροπορικές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Ρόδου την Πέμπτη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ