Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η eDreams ODIGEO, η online εταιρεία ταξιδιωτικών πρακτορείων, δημοσιεύει τα στοιχεία κρατήσεων ταξιδιών, από το προηγούμενο έτος. Παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, οι προορισμοί, που προσέλκυσαν τους ταξιδιώτες το 2018 και ποιες χώρες είναι για το 2019 στη «λίστα των επιθυμιών». Επισημαίνεται, ότι για την Ελλάδα την περασμένη χρονιά οι κρατήσεις ήταν 15% περισσότερες από το 2017.

Τα στοιχεία

Πάνω από τα δύο πέμπτα (42%) όλων των πελατών της εταιρείας επιλέγουν να κάνουν κράτηση μέσω κινητού τηλεφώνου.  Η εξατομίκευση συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, 28% περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν πακέτα ξενοδοχείων και πτήσεων, τα οποία προσαρμόστηκαν ιδανικά στις επιθυμίες τους.

Ρωσία και Σκανδιναβικές χώρες αποκτούν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων

Ένα συναρπαστικό ποδοσφαιρικό έτος κατέστησε τη Ρωσία έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, καθώς η χώρα γνώρισε τη μεγαλύτερη αύξηση των ευρωπαϊκών ταξιδιών με αριθμό επιβατών που αυξήθηκε κατά 51% στη διάρκεια του έτους. 286% περισσότεροι ταξιδεύουν στη Γερμανία από τη Ρωσία από ότι πριν από ένα χρόνο.

Οι σκανδιναβικές χώρες, επίσης, είδαν μια εκπληκτική ανάπτυξη.

Η Φινλανδία και η Δανία έφτασαν στην πρώτη θέση. Η αύξηση κατά 40% των ευρωπαίων ταξιδιωτών που ήρθαν στη Φινλανδία αντικατοπτρίζει επίσης τις κυβερνητικές στατιστικές. Η Δανία παρουσίασε αύξηση 15% – σημειώνεται πως η διαφημιστική εκστρατεία που προβάλλει τον τρόπο ζωής «Hygge»- προσελκύει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες στην περιοχή.

Οι «επανεμφανίσεις»

Υπάρχει μια θετική αλλαγή στην αίσθηση της ασφάλειας σε συνδυασμό με την επιθυμία για την καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής. Το 2018, για παράδειγμα, η Τυνησία και η Αίγυπτος έφεραν 15% και 21% περισσότερους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Άλλες χώρες που ανέφεραν μεγαλύτερο αριθμό Ευρωπαίων ταξιδιωτών πέρυσι ήταν: Νορβηγία (+ 19%), Ελλάδα (+ 15%), Πολωνία (+ 12%), Σουηδία (+ 10%) και Ρουμανία (+ 8%).

Οι προσιτές διαδρομές μακρινών αποστάσεων προσελκύουν

Το 2018 τα ταξίδια στη Νέα Υόρκη, τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα παρουσίασαν αύξηση λόγω της υψηλής ζήτησης για χαμηλού κόστους πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.Το ίδιο ισχύει και για τις νέες συνδέσεις μεταξύ Λονδίνου και Ρίο (άνοιγμα 2019) και Μαδρίτης προς Νέα Υόρκη.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον

Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι οι ευρωπαίοι ταξιδιώτες δεν κοιτάζουν την δική τους ήπειρο όταν πρόκειται για διακοπές, επειδή έξι από τους 10 κορυφαίους προορισμούς με την υψηλότερη ανάπτυξη βρίσκονται εκτός της ηπείρου. Αυτές περιλαμβάνουν απομακρυσμένες περιοχές όπως οι Φιλιππίνες (+ 40%) και η Ναμίμπια (+ 43%). Αυτό δείχνει ότι οι ταξιδιώτες επωφελούνται από τιε νέες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει και η μείωση της αξίας της τουρκικής λίρας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί μείζονα έλξη για τους ταξιδιώτες. Οι διακοπές στην Τουρκία εξακολουθούν να είναι value for money. Επιπλέον, οι σκανδιναβικές χώρες θα προσελκύσουν πολλούς Ευρωπαίους ταξιδιώτες το 2019. Η Kittila στη Φινλανδία και το Bergen στη Νορβηγία κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα σε δημοφιλία.

πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ