Ειδήσεις

Χ. Κόκκινος: Να ικανοποιηθούν άμεσα οι ανάγκες της δια βίου εκπαίδευσης

Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος εκπροσωπώντας τη μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) «Γ. Γεννηματάς» στη Ρόδο επισήμανε την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και διευρυμένων δράσεων από το Κ.Ε.Κ. «Γ. Γεννηματάς» – έστω και καθυστερημένα – προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τα αιτήματα της δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ο προϋπολογισμός του Κ.Ε.Κ. έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τέτοιες δράσεις και να «εξακτινώσει» την εκπαίδευση στα νησιά μας.

Η ανάγκη για επιμόρφωση προβάλλει επιτακτική στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος. Εκατοντάδες κάτοικοι των νησιών μας επιζητούν νέες γνώσεις προκειμένου να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες και για να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Στο σύνολο των νησιών της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, στα μικρά και στα μεγαλύτερα νησιά καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή σ’ αυτές τις εκπαιδευτικές – επιμορφωτικές δράσεις. Με αίτημα που πρέπει να διαβιβαστεί στο Υπουργείο Εργασίας, να διευρυνθεί η δυνατότητα το Κ.Ε.Κ. «Γ. Γεννηματάς» να υλοποιήσει επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου.

Θυμίζω ότι τη χρονική διάρκεια του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2004-2009 υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τετρακόσια (400) επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης και στα 48 κατοικημένα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου με τη συμμετοχή επτά χιλιάδων (7.000) ανέργων. Δράσεις στήριξης των ανέργων και της δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης πραγματοποιήθηκαν και μέσω του προγράμματος EQUAL. Στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία ενέργειες που υποστηρίζουν το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και της δια βίου κατάρτισης λειτουργούν ευεργετικά και αποτελεσματικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου