Τοπικές Ειδήσεις

Η Easy Jet θα ανοίξει την σεζόν στην Ρόδο στις 11 Μαρτίου 2023!!

Η Ρόδος αναγνωρίζεται ως ένας ώριμος, αξιόπιστος τουριστικός προορισμός

Στις 11 Μαρτίου 2023 θα ανοίξει η τουριστική σεζόν στη Ρόδο, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά! Έχοντας σημειώσει το απόλυτο ρεκόρ των 2,5 εκατομμυρίων επισκεπτών φέτος, η Ρόδος αναδείχθηκε στην απόλυτη πρωταγωνίστρια ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης (και όχι μόνο) σημειώνοντας σημαντικά ποσοστά ανάκαμψης έπειτα από τη διετή πανδημική κρίση.
Η ζήτηση για τον προορισμό παραμένει υψηλή γεγονός που αποδεικνύεται από την απόφαση της EasyJet να ξεκινήσει από τις 11 Μαρτίου 2023 τις πτήσεις προς τη Ρόδο. Πρόκειται για μία απόφαση που ελήφθη έπειτα από τις επαφές που έγιναν και τις διαπραγματεύσεις που υπήρξαν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο (WTM) τον περασμένο Νοέμβριο μεταξύ του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη και στελεχών της Δημοτικής Αρχής και του ΠΡΟΤΟΥΡ.
Το ενδιαφέρον της Easy Jet είχε εκφραστεί έντονα στο Λονδίνο και ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο έπειτα από τις διαβουλεύσεις με τον κ. Καμπουράκη, οδηγώντας σε μία -ιστορικής σημασίας- απόφαση.
Η Βρετανική τουριστική αγορά αποτελεί τη σημαντικότερη για τη Ρόδο πρωτοστατώντας στις αφίξεις και μετά την απόφαση της EasyJet ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στον προορισμό.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι πτήσεις, θα γίνονται από τέσσερα διαφορετικά βρετανικά αεροδρόμια (Bristol, Manchester, London Luton, London Gatwick). Συγκεκριμένα υπάρχουν 18 προγραμματισμένες πτήσεις με συνολική χωρητικότητα 3348 επιβατών!


«Η παρούσα θετική εξέλιξη μας γεμίζει αισιοδοξία για περισσότερες μελλοντικές ενέργειες του Οργανισμού μας στην ίδια κατεύθυνση και βέβαια τώρα πια όλοι αναλαμβάνουμε την ευθύνη να είμαστε έτοιμοι και υποδειγματικοί στις 11 Μαρτίου.
Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τον μαθητικό τουρισμό αλλά και άλλες ενέργειες του ΠΡΟΤΟΥΡ που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο φιλοδοξούν να αναγάγουν τον Μάρτιο σε αμιγώς τουριστικό μήνα», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Διονύσης Τσιλγκίρης.
Το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου από τις αρχές Μαρτίου αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό αποτέλεσμα στις διαχρονικές προσπάθειες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η επανεκκίνηση της οποίας τοποθετείται πάντα γύρω από το Πάσχα των Καθολικών (συνήθως το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου). Και πραγματικά θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η περίοδος της «αγρανάπαυσης» στη Ρόδο είναι τόσο σύντομη. Από τις 15 Νοεμβρίου που έκλεισε η τουριστική σεζόν μέχρι τις 11 Μαρτίου θα έχουν μεσολαβήσει σχεδόν τέσσερις μήνες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση του ΠΡΟΤΟΥΡ σε συνδυασμό με την στοχευμένη παρουσία της Δημοτικής Αρχής στις σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με μοντέρνα και καλαίσθητα περίπτερα, τη συγκροτημένη εικόνα που δόθηκε στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο με επικεφαλής της ροδίτικης αποστολής τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, ενισχύουν της εικόνας της Ρόδου και των τουριστικών επιτυχιών της.
Η Ρόδος αναγνωρίζεται από τις τουριστικές αγορές ως ένας ώριμος, αξιόπιστος τουριστικός προορισμός με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και πλέον είναι έτοιμη να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Τουριστικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η πρόωρη έναρξη της τουριστικής σεζόν αναμένεται να συμβάλει και στην παράταση του κλεισίματός της. Και βέβαια θεωρείται εξαιρετικά πιθανό στους 3.348 επιβάτες της Easy Jet να προστεθούν περισσότεροι, καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες το παράδειγμα του συγκεκριμένου αερομεταφορέα της Μ. Βρετανίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου