Τοπικές Ειδήσεις

Η τουριστική σεζόν φέτος θα ανοίξει επισήμως στις 28 Μαρτίου

Σε τροχιά επανεκκίνησης μπαίνει ο ροδιακός τουρισμός. Η σεζόν ανοίγει επίσημα στις 28 Μαρτίου με τις αφίξεις των πρώτων πτήσεων τσάρτερ από την Αγγλία και τις προοπτικές να είναι θετικές, χωρίς ωστόσο να λείπουν και αυτή τη φορά οι προκλήσεις.
Η ζήτηση των Slots από τις αεροπορικές εταιρείες (χρονοθυρίδες-διαθέσιμοι χρόνοι χρήσης στον αερολιμένα) παρουσιάζει αύξηση 3% χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί το ποσοστό αυτό (ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες ακυρώσεις ή να προστεθούν και άλλες θέσεις). Μέχρι τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να «κλειδώσει» ο αριθμός των Slots που αποτελούν πάντα μία ένδειξη για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κάθε σεζόν.
Σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες του νησιού, όλες οι αγορές κινούνται ανοδικά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η ζήτηση της Ρόδου στην Αγγλία, ενώ αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι αγορές της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Στα ίδια με πέρυσι επίπεδα αναμένεται να κινηθεί η γερμανική τουριστική αγορά.
Η Γερμανία είναι η διοργανώτρια χώρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου, διάστημα κατά το οποίο αναμένεται να ταξιδέψουν λιγότεροι Γερμανοί. Παράλληλα η Γερμανία αναμένεται να προσελκύσει φιλάθλους από όλη την Ευρώπη με αφορμή το πρωτάθλημα, γεγονός που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει τις τουριστικές ροές προς τους κλασικούς θερινούς προορισμούς διακοπών.
Δύο εβδομάδες μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ξεκινούν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι που θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Αυγούστου και ενδέχεται επίσης να επηρεάσουν σε κάποιο βαθμό την τουριστική κίνηση στους υπόλοιπους προορισμούς.
Η Ρόδος έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη σεζόν προσδοκώντας στην ομαλή της πορεία και στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μόνο ένας μικρός αριθμός ξενοδοχείων θα ανοίξει στα τέλη Μαρτίου και όλα τα υπόλοιπα θα έχουν ανοίξει στα τέλη Απριλίου.
«Ξεκινάμε με θετικές προοπτικές. Ο Απρίλιος λόγω της απουσίας των Ισραηλινών θα είναι ίσως πιο υποτονικός απ’ ό,τι περιμέναμε όμως από τις αρχές Μαΐου η κίνηση θα αρχίσει να αυξάνεται. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε με βεβαιότητα εάν φέτος θα συνεχισθεί το σερί της αύξησης των τουριστικών αφίξεων, γεγονός που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα μεγέθη της περσινής χρονιάς, θα είμαστε και πάλι ευχαριστημένοι», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου, Γιώργος Ματσίγκος.
Προετοιμασίες
στη Μεσαιωνική Πόλη
Οι προετοιμασίες για την νέα σεζόν έχουν ήδη ξεκινήσει στη Μ. Πόλη. Τα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν στα μέσα Μαρτίου λόγω και της άφιξης των πρώτων κρουαζιερόπλοιων. Στο τέλος του μήνα πρόκειται να ανοίξουν και οι επιχειρήσεις εστίασης.
«Από τα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσει δειλά, δειλά η σεζόν για την αγορά της Μ. Πόλης. Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων και οι επιχειρήσεις εστίασης θα ανοίξουν στα τέλη του Μάρτη. Ελπίζουμε ότι η φετινή σεζόν θα εξελιχθεί ομαλά. Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι η προσέλκυση ποιοτικότερων τουριστών και η αύξηση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης των επισκεπτών στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Εμπόρων κ. Βασίλης Δοντάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου