Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος: “Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ αποτελεί τιμωρητική πολιτική”

Τα πάνω – κάτω έρχονται με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, με αποφάσεις που τίθενται σε εφαρμογή από τις αρχές του νέου έτους. Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών του τουρισμού.
Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος έκανε λόγο για μια τιμωρητική πολιτική που ωθεί σε διωγμό τους νησιώτες. «Η τιμωρητική πολιτική στα νησιά λαμβάνει πλέον διαστάσεις διωγμού. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 ένας συνδυασμός μέτρων έρχεται να εφαρμοστεί και όχι μόνο η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Είναι και το τέλος διανυκτέρευσης….
Το εισόδημα στο Νότιο Αιγαίο προέρχεται σε ποσοστό 85% από τις υπηρεσίες-αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αντιλαμβάνεστε όλοι ότι μιλάμε για τον τουρισμό κυρίως. Συνεπώς ό,τι μειώνει την ανταγωνιστικότητα και χτυπάει τη λειτουργία του τουρισμού, στρέφεται ευθέως κατά του εισοδήματος του Νοτίου Αιγαίου. Το εισόδημά μας, έρχεται δε να στηρίξει το εισόδημα σε όλη τη χώρα», είπε ο κ. Χατζημάρκος.
Συνεχίζοντας, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι κανένα ισοδύναμο μέτρο δεν μπορεί να εξισορροπήσει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η διχαστική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Επεσήμανε δε ότι όλοι οι εκπρόσωποι του Νοτίου Αιγαίου φέρουν ευθύνη που πέτυχε αυτή η τακτική.
«Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέτρο που να μπορέσει να αντικαταστήσει την επιρροή που έχουν στη ζωή των νησιωτών οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Είναι βέβαια πάντα ευπρόσδεκτες οι νησιωτικές πολιτικές και τα σχετικά μέτρα απ’ όποιον θέλει να τα νομοθετήσει.
Πρεπει επίσης να σταματήσει αυτή η διχαστική πολιτική για πλούσια, φτωχά, υψηλής και χαμηλής ταχύτητας νησιά. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί είχαν μία καθαρά πολιτική τακτική να διχάσουν και τις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας αλλά και όλους τους φορείς ώστε να μη συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο. Λυπάμαι γιατί το πέτυχαν. Θα είμαι πολύ ειλικρινής. Πέτυχαν με αυτή την αισχρή τακτική το στόχο τους και σε αυτό έχουν ευθύνη οι εκπρόσωποι του Νότιου Αιγαίου συνολικά», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου