ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποτύπωμα που καταγράφηκε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο βρήκαν οι Γάλλοι

news room 1 λεπτό ανάγνωση
επίθεση γαλλία

Τα δακτυ­λικά απο­τυ­πώ­ματα του ενός από τους καμι­κάζι των επι­θέ­σεων στο Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι ται­ριά­ζουν με αυτά του άνδρα που είχε κατα­γρα­φεί στην Ελλάδα τον Οκτώ­βριο, δηλώνει σήμερα ο εισαγ­γε­λέας του Παρι­σιού Φραν­σουά Μολέν σε ανα­κοί­νωσή του, όπως ανα­φέ­ρει το Αθη­ναϊκό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σεων.

“Σε αυτό το στάδιο, μολο­νότι η αυθε­ντι­κό­τητα του δια­βα­τη­ρίου στο όνομα Άχμαντ αλ Μοχά­μαντ, γεν­νη­θέ­ντα στις 10 Σεπτεμ­βρίου 1990 στην Ιντλίμπ, στη Συρία, χρειά­ζε­ται να επα­λη­θευ­τεί, υπάρ­χουν ομοιό­τη­τες ανάμεσα στα δακτυ­λικά απο­τυ­πώ­ματα του καμι­κάζι και αυτών που ελή­φθη­σαν κατά τη διάρ­κεια ελέγχου στην Ελλάδα τον Οκτώ­βριο”, σημειώ­νει ο ίδιος στην ανα­κοί­νωση.

Ο εισαγ­γε­λέας προ­σθέ­τει ότι οι αρχές έχουν τώρα ανα­γνω­ρί­σει κι έναν δεύτερο βομ­βι­στή της αίθου­σας συναυ­λιών Μπα­τα­κλάν. Ο εισαγ­γε­λέας τον κατο­νό­μασε ως τον 28χρονο Σαμί Αμιμούρ από το Ντρανσί, στα βόρεια προ­ά­στια του Παρι­σιού, και σημειώ­νει ότι αυτός ήταν γνωστός στις αντι­τρο­μο­κρα­τι­κές υπη­ρε­σίες από το 2012 αφού είχε τεθεί υπό ανά­κριση και δικα­στικό έλεγχο μετά την προ­σπά­θειά του να μεταβεί στην Υεμένη.

Αυτός εξα­φα­νί­στηκε το φθι­νό­πωρο του 2013 και εκείνη τη χρονιά είχε εκδοθεί ενα­ντίον του διεθνές ένταλμα σύλ­λη­ψης.

“Πέντε από τους τρο­μο­κρά­τες που έχουν σκο­τω­θεί έχουν τώρα ανα­γνω­ρι­στεί”, υπο­γράμ­μισε ο εισαγ­γε­λέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.