Ειδήσεις

Επιστροφή φόρου: Χριστούγεννα και βλέπουμε…

Να τους φέρει ο Άη Βασίλης την επιστροφή φόρου θα πρέπει να ευχηθούν χιλιάδες φορολογούμενοι, καθώς όπως όλα δείχνουν είναι αμφίβολο αυτό να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα.

 Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, χιλιάδες φορολογούμενοι, που ήλπιζαν να πάρουν εγκαίρως την επιστροφή φόρου που δικαιούνται, θα παραμείνουν σε ομηρία διαρκείας. Ως αιτία προβάλλεται το γεγονός ότι δεν λειτούργησε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις διασταυρώσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία για τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ταυτόχρονα, από τις 30 Σεπτεμβρίου (τελευταία ημέρα καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ) ενεργοποιείται και πάλι η παλαιότερη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία προβλέπει τον συμψηφισμό του φόρου με τον προς επιστροφή φόρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, με βάση με το νέο χρονοδιάγραμμα, οι διασταυρώσεις με τα ταμεία θα είναι εφικτές μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, αν στο μεταξύ δεν προκύψουν άλλες “τεχνικές δυσκολίες”.

Μάλιστα, το “πάγωμα” της επιστροφής φόρου αφορά σε όλους τους φορολογούμενους, είτε πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες είτε για συνταξιούχους και μισθωτούς, έστω και αν οι τελευταίοι δε φέρουν καμία ευθύνη αν οι εργοδότες τους έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου