Πολιτιστικά

Βιβλία για το Καστελλόριζο

 

Τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το Καστελλόριζο, που προκάλεσαν οι προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας και που πρόσκαιρα αναστάτωσαν τη ζωή του νησιού, ήταν η αφορμή ώστε πολίτες και φορείς ανά την Ελλάδα να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους για τις σύγχρονες αυτές «Θερμοπύλες».

Μία από αυτές τις αλληλέγγυες πράξεις προήλθε χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξαν τα μέλη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας Ρόδου, με το διακριτικό τίτλο «Το Αερόστατο» (https://www.facebook.com/groups/omadatoaerostato). Ύστερα από επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού της Μεγίστης κ. Στράτο Αμύγδαλο και σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», απηύθυναν δημόσιο κάλεσμα προς τους πολίτες της Ρόδου να συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του νησιού.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2, την Τετάρτη 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, στον πεζόδρομο του «Ακταίον», τα μέλη της ομάδας προώθησης της φιλαναγνωσίας διαπίστωσαν με χαρά την υπέρβαση κάθε προσδοκίας τους. Είδαν να προσέρχονται άνθρωποι όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, με καρδιές πλημμυρισμένες από ενδιαφέρον και αγάπη και χέρια γεμάτα διαφόρων ειδών βιβλία, ώστε τελικά να ξεχειλίσουν οι κούτες με προορισμό το ακριτικό νησί.

Τα βιβλία μεταφέρθηκαν στο φιλόξενο χώρο της «Διόδου», όπου ταξινομήθηκαν και καταμετρήθηκαν: 1.716 (χίλια επτακόσια δεκαέξι) βιβλία, ένας αριθμός εντυπωσιακός, που επιτεύχθηκε σε ελάχιστο χρόνο.

Τα μέλη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας ευχαριστούν όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους κι άνοιξαν μια αγκαλιά αγάπης, μια “πολιορκία” πολιτισμού απέναντι στο φιλοπολεμικό κλοιό. Επίσης, ευχαριστούν το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» για τη συνεργασία και το χορηγό επικοινωνίας Ραδιόφωνο «Λυχνάρι».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου