ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων υπαλλήλων – Χωρίς τουρισμό δεν υπάρχουν λεφτά

news room 5 λεπτά ανάγνωση
Γεωργιάδης

«Αν έχουμε πάλι γενική καρα­ντίνα, η οικο­νο­μία θα κατα­στρα­φεί» – «Χωρίς του­ρι­σμό δεν υπάρ­χουν λεφτά» – Τι είπε τους δημο­σί­ους υπαλ­λή­λους και τους ανεμ­βο­λί­α­στους βου­λευ­τές – Δείτε βίντεο

«Η κείμενη νομο­θε­σία καλύ­πτει τις επι­χει­ρή­σεις που κρίνουν ότι εργα­ζό­με­νος που αρνεί­ται να εμβο­λια­στεί εμπο­δί­ζει την λει­τουρ­γία της επι­χεί­ρη­σης. Αν μπορεί να γίνει με τηλερ­γα­σία, το δικα­στή­ριο θα κρίνει ότι δεν δικαιο­λο­γεί­ται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλερ­γα­σία, το δικα­στή­ριο θα κρίνει ότι δικαιο­λο­γεί­ται», είπε ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σεων Αδωνις Γεωρ­γιά­δης συμπλη­ρώ­νο­ντας ότι «θα γίνουν σίγουρα απο­λύ­σεις, όταν υπάρχει περί­πτωση η επι­χεί­ρηση να κατα­στρα­φεί».

Μάλιστα, ο υπουρ­γός, μιλώ­ντας στον τηλε­ο­πτικό σταθμό ΑΝΤ1, ανέφερε, όπως είπε, αληθινό παρά­δειγμα, λέγο­ντας ότι «σε ξενο­δο­χείο στην Αθήνα, με Αμε­ρι­κα­νούς του­ρί­στες, όπου όλοι είναι εμβο­λια­σμέ­νοι στο προ­σω­πικό, ο μάγει­ρας αρνεί­ται να εμβο­λια­στεί. Ο μάγει­ρας απο­λύ­θηκε».

«Η κείμενη νομο­θε­σία καλύ­πτει τέτοιες περι­πτώ­σεις. Σε έναν οίκο ευγη­ρίας, υπάλ­λη­λος που αρνεί­ται να εμβο­λια­στεί θα μπει σε ανα­στολή. Για πόσο καιρό θα μπει σε ανα­στολή. Δεν πρέπει να καλυ­φθεί η θέση; Με τι σύμβαση θα καλυ­φθεί; Για πόσο καιρό. ‘Αρα, θα γίνουν απο­λύ­σεις», είπε ο ‘Αδωνις Γεωρ­γιά­δης, σχο­λιά­ζο­ντας και την δήλωση της Δόμνας Μιχαη­λί­δου, την οποία πάντως ανα­κά­λεσε η Υφυ­πουρ­γός Εργα­σίας.

Για τους δημο­σί­ους υπαλ­λή­λους και τους ανεμ­βο­λί­α­στους βου­λευ­τές

Σε ό,τι αφορά τους δημο­σί­ους υπάλ­λη­λους και τις δηλώ­σεις του Μάκη Βορίδη, ο κ. Γεωρ­γιά­δης είπε ότι «για να μπει σε ανα­στολή ένας δημό­σιος υπάλ­λη­λος, θα πρέπει να περάσει από πει­θαρ­χικό», ενώ ανα­φέρ­θηκε και στους λόγους που αιτιο­λο­γούν απόλυση δημο­σίου υπαλ­λή­λου.

Σχετικά με τους ανεμ­βο­λί­α­στους βου­λευ­τές, ο κ. Γεωρ­γιά­δης είπε ότι «η Βουλή έχει αυτε­ξού­σιο. Αν με ρωτά­γατε αν πρέπει οι βου­λευ­τές να πλη­ρώ­νο­νται, εγώ θα έλεγα ότι δεν θα έπρεπε να πλη­ρώ­νο­νται. Επίσης, συμφωνώ με τον κ. Λοβέρδο ότι οι ανεμ­βο­λί­α­στοι βου­λευ­τές δεν πρέπει να μπαί­νουν στην Βουλή, αλλιώς δημιουρ­γούμε δύο «ταχύ­τη­τες». Οπότε στο πλαίσιο της ισό­τη­τας και του Συντάγ­μα­τος, οι απα­γο­ρεύ­σεις θα έπρεπε να ισχύ­σουν και στην Βουλή».

Δεν υπάρχει γενική καρα­ντίνα, γιατί χωρίς του­ρι­σμό δεν υπάρ­χουν λεφτά

«Η άσκηση την οποία καλού­μα­στε να δια­χει­ρι­στούμε είναι πολύ­πλοκη. Αν ήταν χει­μώ­νας, θα κάναμε μια καρα­ντίνα 15 ημέρων. Είμαστε όμως στην μέση της του­ρι­στι­κής περιό­δου και χωρίς του­ρι­σμό δεν υπάρ­χουν χρήματα, ενώ παράλ­ληλα και ηθικά δεν θα μπο­ρού­σαμε να το κάνουμε, καθώς οι μισοί πολίτες είναι εμβο­λια­σμέ­νοι», τόνισε ο Υπ. Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σεων, λέγο­ντας ότι «αυτό το καλο­καίρι θα ζήσουμε με τον ιό σε έξαρση. Δεν υπάρχει λύση χωρίς γενική καρα­ντίνα. Γενική καρα­ντίνα δεν μπορεί να επι­βλη­θεί».

 

Για την δια­δή­λωση των αρνητών

«Αν κάνεις δια­δή­λωση να πεις ότι η Γη είναι επίπεδη, τι σχόλιο να κάνω; Οι άνθρω­ποι αυτοί έκαναν κατά βάση μια αντι­κυ­βερ­νη­τική δια­δή­λωση, δεν έχω την αυτα­πάτη ότι ήταν ψηφο­φό­ροι μας, ήταν άνθρω­ποι ακραίων πολι­τι­κών χώρων. Πόσοι ήταν; Να πούμε 10.000 άνθρω­ποι ότι ήταν στην Αθήνα; 10.000 άνθρω­ποι εμβο­λιά­στη­καν χθες. Μην μεγα­λο­ποιούμε τα πράγ­ματα. Ήταν μια μικρή σε μέγεθος αντι­κυ­βερ­νη­τική δια­δή­λωση», είπε δηκτικά ο Υπ. Ανά­πτυ­ξης για την συγκέ­ντρωση αρνητών του εμβο­λια­σμού στο κέντρο της Αθήνας.

Προ­σέ­θεσε ότι «υπάρ­χουν διά­φο­ρες κατη­γο­ρίες αρνητών του εμβο­λίου, που δεν μπορώ να πω τώρα την φράση στην τηλε­ό­ραση, που δεν μπορείς να επι­κοι­νω­νή­σεις μαζί τους. Αν ο πρω­θυ­πουρ­γός έλεγε «απα­γο­ρεύ­ε­ται να κάνετε το εμβόλιο» θα πήγαι­ναν όλοι να το κάνουν», ενώ προ­σέ­θεσε ότι «υπάρχει μια μεγα­λύ­τερη ομάδα που φοβάται να κάνει το εμβόλιο και το σέβομαι, άλλος φοβάται το ύψος. ‘Αλλο να φοβάται κάποιος τον Φεβρουά­ριο είναι άλλο και άλλο τώρα που δισε­κα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι έχουν κάνει το εμβόλιο. Πρέπει να πει­στούν να μην φοβού­νται».

Για τις επεν­δύ­σεις και την ανά­πτυξη

«Είναι δυνατόν να έχει κυκλο­φο­ρή­σει η έκθεση της Ε&Υ για τις επεν­δύ­σεις στην Ευρώπη, να έχουμε διπλα­σιά­σει τις επεν­δύ­σεις στην Ελλάδα, να έχουμε υψηλές προσ­δο­κίες για τις επεν­δύ­σεις και να μην ανα­φέ­ρε­ται κάτι στα Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης; Επί ΣΥΡΙΖΑ ρωτού­σαμε να πουν μια επέν­δυση και δεν μπο­ρού­σαν να απα­ντή­σουν. Τώρα με τόσες επεν­δύ­σεις κανείς δεν ανα­φέ­ρει κάτι. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι πέρα από την γκρίνια και την μιζέρια, η οικο­νο­μία πάει καλά», τόνισε ο κ. Γεωρ­γιά­δης.

Για τις ανα­στο­λές συμ­βά­σεων και τις μικρές επι­χει­ρή­σεις

Όπως είπε ο ‘Αδωνις Γεωρ­γιά­δης, «αν έχουμε πάλι γενική καρα­ντίνα, η οικο­νο­μία θα κατα­στρα­φεί, οι επι­χει­ρή­σεις θα έχουν σωρευ­μέ­νες, μεγάλες ζημίες από τόσες καρα­ντί­νες. Σήμερα έχουμε μια πραγ­μα­τι­κό­τητα. Η σκέψη κάποιων ανθρώ­πων ότι το κράτος θα τους πλη­ρώ­νει επ΄ άπειρον για να είναι σε ανα­στολή, δεν είναι πραγ­μα­τική. Δεν αντέχει το κράτος».

Η Κυβέρ­νηση έδωσε στις μικρές επι­χει­ρή­σεις τα περισ­σό­τερα χρήματα από την Επι­στρε­πτέα Προ­κα­τα­βολή, όπως και από το click away ωφε­λή­θη­καν κυρίως οι μικρές επι­χει­ρή­σεις, σημεί­ωσε ο ‘Αδωνις Γεωρ­γιά­δης.

Είπε πάντως ότι οι ιδιο­κτή­τες σχολών χορού, «είναι οι μόνοι που έχουν πραγ­μα­τικό δίκιο, είμαστε σε συνεν­νό­ηση με το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών για το πώς θα ενι­σχυ­θούν» και ότι μέσα στις επό­με­νες 15 ημέρες θα υπάρξει εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για τους κλει­στούς χώρους των επι­χει­ρή­σεων κατα­στη­μά­των εστί­α­σης και ψυχα­γω­γίας, τόνισε ότι δεν αλλάζει κάτι για τους εξω­τε­ρι­κούς χώρους, εκτός εάν οι επι­χει­ρή­σεις επι­λέ­ξουν να μην έχουν μει­κτούς χώρους για εμβο­λια­σμέ­νους και μη και θέλουν να τους κάνουν αμιγείς.

Για το πρό­γραμμα επα­νεκ­κί­νη­σης στην εστίαση, με χρη­μα­το­δό­τηση και επι­δό­τηση εν είδει κεφα­λαίου κίνησης για την επα­νεκ­κί­νηση των επι­χει­ρή­σεων, ο κ. Γεωρ­γιά­δης είπε ότι «είναι πρό­γραμμα ΕΣΠΑ, έχει ενδιά­μεση αξιο­λό­γηση. Για να γίνει η δια­δι­κα­σία, κανο­νικά χρειά­ζο­νται δύο χρόνια και εμείς κάνουμε την δια­δι­κα­σία μέσα σε 45 ημέρες. Πλη­ρώ­νουμε καθη­με­ρινά. Έχουν πλη­ρω­θεί περίπου 5.000 επι­χει­ρή­σεις, έχουν εγκρι­θεί άλλες 9.500 για να πλη­ρω­θούν, χθες απο­φα­σί­στηκε ο διπλα­σια­σμός του Προ­γράμ­μα­τος Δημο­σίων Επεν­δύ­σεων που ήταν προ­ϋ­πό­θεση για να δοθούν τα χρήματα αυτά».

Για την Τουρκία και τον Ερντο­γάν

«Δεν ανήκω σε αυτούς που έχουν την προσ­δο­κία ενός εποι­κο­δο­μη­τι­κού δια­λό­γου ή ότι θα κάνει η Τουρκία καμιά μεγάλη παρα­χώ­ρηση. Ο Ερντο­γάν έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο», είπε ο κ. Γεωρ­γιά­δης ανα­φε­ρό­με­νος στις διαρ­κείς προ­κλή­σεις της ‘Αγκυρας, προ­σθέ­το­ντας ότι η ελλη­νική απά­ντηση είναι η ενί­σχυση των Ενόπλων Δυνά­μεων με εξο­πλι­σμούς, όπως της Αερο­πο­ρίας με τα γαλλικά Ραφάλ «με τα οποία έχουμε υπεροχή».

Για την Συμ­φω­νία των Πρεσπών

«Πρέπει η Κυβέρ­νηση να πειστεί ότι οι Σκο­πια­νοί τηρούν την Συμ­φω­νία των Πρεσπών, για να ψηφι­στεί στην Βουλή. Αυτήν την στιγμή δεν τηρεί­ται. Όσο η άλλη πλευρά συνε­χί­ζει να μην την τηρεί και να την παρα­βιά­ζει, η Συμ­φω­νία παρα­μέ­νει σε αμφι­σβή­τηση. Ας κάνει 2-3 φορές ακόμη αυτό που έκανε ο Ζάεφ με την ομάδα στο Euro, που την είπε ξερά «Μακε­δο­νία» και θα δει τι θα κάνουμε. Αν συνε­χι­στεί να μην τηρεί­ται η συμ­φω­νία, θα την καταγ­γεί­λουμε», είπε ο κ. Γεωρ­γιά­δης, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας ότι έχει δηλώσει πως είναι μια κακή συμ­φω­νία για την χώρα, αλλά πρέπει να γίνει σεβαστή από την ώρα που απο­τε­λεί διεθνή σύμβαση.

Πηγή antenna.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.