Με δύο αποφάσεις, που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκαν ισάριθμες αιτήσεις εκδόσεως προσωρινών διαταγών για την αναστολή εκτελέσεως διαταγής πληρωμής και κατασχετηρίου εις χείρας τρίτου, που ασκήθηκαν από γνωστή ξενοδοχειακή εταιρείας κατά της ΔΕΗ Α.Ε..
Με τις απορριπτικές αυτές αποφάσεις ανατράπηκαν ουσιαστικά όσα δέχθηκε προηγούμενη προσωρινή διαταγή του Απριλίου, για τη μη διακοπή της παροχής της ηλεκτροδότησης ξενοδοχείου και η ΔΕΗ Α.Ε. δύναται να προχωρήσει σε εκτέλεση εις βάρος της για οφειλές της από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ξενοδοχειακή εταιρεία αιτήθηκε την ανάκληση της συντηρητικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτων, ποσού 176.453,02 ευρώ που επιβλήθηκε από την ΔΕΗ Α.Ε. εις βάρος της δυνάμει του από 14 Ιουνίου 2019 κατασχετηρίου.
Η εταιρεία συστάθηκε το 1974 και συνίσταται στην ξενοδοχειακή
εκμετάλλευση δύο ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί της Ρόδου, και συγκεκριμένα ενός στην πόλη της Ρόδου 140 δωματίων και το μεγαλύτερο στην περιοχή Θεολόγος 390 δωματίων.
Αμφότερες οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι γνωστές για τις υψίστης ποιότητας και πολυτελείς παροχές, στο πολυάριθμο πελατολόγιό τους.
Οι ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες στους πελάτες κατά την τουριστική περίοδο στο νησί, ήτοι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο κάθε έτους.
Η επιχείρησή ήταν καθ’όλα ακμάζουσα υγιής και αξιόχρεη και κάλυπτε το σύνολο των υποχρεώσεών της. Συνεργάζονταν άριστα με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες και προμηθευτές της τοπικής κοινωνίας, ενώ άριστη ήταν η φήμη της στα διεθνή τουριστικά πρακτορεία.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη την εύρωστη και επί πολλά έτη ακμάζουσα επιχείρηση.
Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η ελλιπέστατη χρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, η αδυναμία είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών είχαν σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει κάποια μικρή δυσπραγία κατά τα έτη 2010- 2016 αλλά το μέγεθος αυτής ήταν ελεγχόμενο και δεν οδηγούσε αυτό σε μεγάλες καθυστερήσεις εξόφλησης των οφειλών της.
Ωστόσο την χρονιά 2014, μεγάλο διεθνές τουριστικό πρακτορείο το οποίο κάλυπτε και καλύπτει το σύνολο των κρατήσεών της κάθε σεζόν, μεσούσης της τουριστικής σεζόν εντός του Ιουνίου 2014, ακύρωσε ξαφνικά το συμβόλαιό του και απώλεσε εξ’ αυτού του λόγου περίπου 4.000.000 €.
Μετά από αυτό το τεράστιο οικονομικό πλήγμα, όπως ήταν αναμενόμενο, αδυνατούσε να εξυπηρετήσει εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις της.
Έκτοτε σταδιακά ολοένα και ανακάμπτει και αφενός διακανονίζει τις οφειλές της προς ιδιώτες και δημόσιο, αφετέρου επιχειρεί την είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών προς την επιχείρηση, ενώ έλαβαν χώρα διαρθρωτικές αλλαγές στα διοικητικά στελέχη και τους οικονομικούς και νομικούς της συμβούλους, πάντα με γνώμονα και στόχο την διατήρηση της επιχείρησης ενεργής και της διατήρησης των θέσεων εργασίας.
Παρά τις δυσμενείς αλυσιδωτές συνέπειες αυτής της ζημιάς, η εταιρεία ολοένα και περισσότερο διακανονίζει τις υποχρεώσεις της και εξυγιαίνεται.
Δεν στάθηκε ωστόσο συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κινηθεί η διαδικασία κατασχέσεων.
Την ΔΕΗ ΑΕ εκπροσώπησαν οι δικηγόροι κ.κ. Γιώργος Μαυρομάτης και Κατερίνα Κυπριώτη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ