Ενώπιον του Αρείου Πάγου με αίτηση αναιρέσεως απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία κρίθηκαν τον Μάρτιο του 2019 ένοχοι ψευδούς καταμήνυσης ένας συνταξιούχος Ιταλός στρατιωτικός και η σύζυγός του, υπέβαλε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, πολιτικώς ενάγων, στην υπόθεση.

Η συζήτηση της αιτήσεως αναιρέσεως προσδιορίστηκε για την 4η Σεπτεμβρίου 2020.
Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 6 μηνών και 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, αντίστοιχα και σύμφωνα με τις πληροφορίες η αξιωματικός της ΕΛΑΣ διαμαρτύρεται για το ό,τι δεν καταδικάστηκαν και για το αδίκημα της συκοφαντικής της δυσφήμισης.
Οι κατηγορούμενοι είχαν στραφεί με αναφορά τους, που έλαβε πανελλήνια δημοσιότητα, κατά τελωνειακών και αστυνομικών υπαλλήλων, καταγγέλλοντας κακομεταχείρισή τους στη Σύμη.
Τα όσα υποστήριξαν διαψεύστηκαν στην πορεία από τον Εισαγγελικό έλεγχο και οι καταγγελλόμενοι άσκησαν εις βάρος τους μηνύσεις.
Πιο συγκεκριμένα ανέφεραν για την αξιωματικό ότι δεν τους ενημέρωσε για τα δικαιώματά τους, ότι δήθεν δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση της υγείας τους, ότι τους είχε ειρωνευθεί κλπ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ