Χωρίς περιστροφές, μιλάει σήμερα για όλους και για όλα, ο νεοεκλεγείς, περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», κ. Κώστας Χρυσοχοϊδης.
«Η εντολή των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου ήταν ξεκάθαρη και σαφής. Ήταν μια εντολή συνέχισης του υφιστάμενου έργου της περιφερειακής αρχής για μια ακόμα τετραετία.
Ήταν μια προσωπική δικαίωση του Γιώργου Χατζημάρκου αφού ο πόλεμος λάσπης που δέχθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία, ήταν πραγματικά πρωτοφανής. Και καλύτερη απάντηση από αυτήν του κόσμου δε νομίζω ότι θα μπορούσαν να εισπράξουν οι λασπολόγοι», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ενώ απαντάει και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε από την αντίπαλη παράταξη, λίγο πριν από την κάλπη της 26ης Μαΐου 2019 για την ανάδειξη της νέας περιφερειακής αρχής.
«Στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζημάρκου βρήκαν τα τελευταία χρόνια τον άνθρωπο που ‘χάλαγε τις δουλειές’, που δεν υπάκουε στο σύστημα αυτό των συμφερόντων και ενώθηκαν όλοι μαζί σε μια εκστρατεία λάσπης με μοναδικό στόχο την εξαφάνισή του από το πολιτικό σκηνικό, για να λειτουργήσει πάλι αυτό το σύστημα μιας παρέας ανθρώπων που πήγε πίσω τον τόπο μας εδώ και δεκαετίες. Το ‘ράπισμα’ όμως από τους ψηφοφόρους, ήταν ηχηρό» τονίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Επιπλέον, δηλώνει δικαιωμένος από την απόφασή του να πολιτευτεί στο πλευρό του κ. Χατζημάρκου, ενώ μιλάει και για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει στη νέα θητεία της, η περιφερειακή αρχή από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 που θα πρέπει να είναι, για την περίοδο 2019 – 2023, η μετατροπή των νέων αυξημένων χρηματοδοτήσεων που έχουμε ήδη εξασφαλίσει, σε νέες Θέσεις Εργασίας, Εισόδημα και Ευκαιρίες για τους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου.
Η συνέντευξη αναλυτικά:

• Κύριε Χρυσοχοΐδη, οι εκλογές τελείωσαν και ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος επανεκλέχθηκε περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του, από την πρώτη Κυριακή. Θα ήθελα το σχόλιό σας.
Κυρία Ντόκου καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσω της «δημοκρατικής» όλους τους νησιώτες μας που με τίμησαν με τη ψήφο τους και εκλέχθηκα περιφερειακός σύμβουλος στο Νότιο Αιγαίο. Η ευθύνη μου απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας είναι μεγάλη και εύχομαι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που απλόχερα μου έδωσαν. Γνωρίζετε ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που θα ασχοληθώ και θα υπηρετήσω τα κοινά του τόπου μας και υπόσχομαι ότι θα εργασθώ με πείσμα και εντιμότητα για το καλό και την πρόοδο των νησιωτών μας.
Η εντολή των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου ήταν ξεκάθαρη και σαφής. Ήταν μια εντολή συνέχισης του υφιστάμενου έργου της περιφερειακής αρχής για μια ακόμα τετραετία με σκοπό την ολοκλήρωση έργων και δράσεων που ήδη τρέχουν, αλλά και νέων που ο σχεδιασμός τους σε πολλές περιπτώσεις έχει ήδη ξεκινήσει.
Ταυτόχρονα θα μου επιτρέψετε να σας αναφέρω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου, υπήρξε και μια προσωπική δικαίωση του Γιώργου Χατζημάρκου αφού ο πόλεμος λάσπης που δέχθηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία, ήταν πραγματικά πρωτοφανής. Και καλύτερη απάντηση από αυτήν του κόσμου δε νομίζω ότι θα μπορούσαν να εισπράξουν οι λασπολόγοι. Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία και τα έργα και οι ημέρες όλων μας είναι γνωστά.
• Κατά τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές δεχθήκατε και εσείς προσωπικά σκληρή επίθεση από την αντίπαλη παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου». Θα ήθελα το σχόλιό σας και επ’ αυτού.
Η προσφορά της οικογένειάς μου τόσο στα εθνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου όσο και στα επιχειρηματικά για περισσότερο από 150 χρόνια και επιπροσθέτως ο τρόπος που πολιτεύομαι, ο χαρακτήρας μου αλλά και εν γένει ο τρόπος ζωής μου, δε μου επέτρεψαν να αντιπαρατεθώ με έναν τόσο ευτελή, ποταπό κι αήθη τρόπο -όπως εκείνοι έπραξαν- στα συκοφαντικά δελτία τύπου και τις πάσης φύσεως αναρτήσεις στο διαδίκτυο κ.λπ. που αφορούσαν την καθ’ όλα νόμιμη λειτουργία της εταιρείας ΡΟΔΟΓΚΑΖ Α.Ε. Δεν θα ήθελα όμως, να ληφθεί αυτό σε καμία περίπτωση ως αδυναμία. Με πάνω από εξήντα χρόνια ιστορίας στην αγορά της Δωδεκανήσου, η συγκεκριμένη εταιρεία του ομίλου λειτούργησε και εξακολουθεί να λειτουργεί με πλήρη νομιμότητα έχοντας να ανταγωνισθεί, μεγαθήρια του κλάδου της, πολυεθνικές εταιρείες κ.λπ. Ίσως και αυτό να ήταν το «μεμπτό» και «καταδικαστέο» σύμφωνα με αυτούς τους «κυρίους»…
• Αισθάνεστε δικαιωμένος που αποφασίσατε τελικά να ακολουθήσετε τον κ. Χατζημάρκο και να πολιτευτείτε στο πλευρό του;
Κυρία Ντόκου, φυσικά και Ναι! Είναι πασιφανές ότι οι παραπάνω επιθέσεις που προσωπικά δέχθηκα είχαν και ως στόχο τον κ. Χατζημάρκο. Σας ανέφερα προηγουμένως, ότι στα πολιτικά χρονικά του τόπου μας δεν έχουμε ξαναζήσει ένα τόσο χαμηλό επίπεδο αντιπαράθεσης από την απέναντι πλευρά. Η ομάδα αυτή των ανθρώπων εκτελούσε μια διατεταγμένη υπηρεσία που ως στόχο της είχε την παρεμπόδιση του να πάει ο τόπος μας #Μπροστά! Στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζημάρκου βρήκαν τα τελευταία χρόνια τον άνθρωπο που «χάλαγε τις δουλειές», που δεν υπάκουε στο σύστημα αυτό των συμφερόντων και ενώθηκαν όλοι μαζί σε μια εκστρατεία λάσπης με μοναδικό στόχο την εξαφάνισή του από το πολιτικό σκηνικό, για να λειτουργήσει πάλι αυτό το σύστημα μιας παρέας ανθρώπων που πήγε πίσω τον τόπο μας εδώ και δεκαετίες. Το «ράπισμα» όμως από τους ψηφοφόρους, ήταν ηχηρό και μάλλον- για το καλό των νησιών μας και των παιδιών μας – αυτοί που θα εξαφανισθούν από το πολιτικό σκηνικό, μια και καλή, είναι οι εμπνευστές αυτών των κακόβουλων επιθέσεων.

• Ποιες ήταν οι παράμετροι που κατά τη γνώμη σας καθόρισαν το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου;
Η βασικότερη παράμετρος θεωρώ ότι ήταν η επιβράβευση του έργου της περιφερειακής αρχής. Ο κόσμος έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα συνέχισης αυτού του έργου. Επίσης η ανυπαρξία προτάσεων από τους αντιπάλους, νομίζω ότι ήταν καθοριστική. Από τη δική μας πλευρά είχαμε το υφιστάμενο έργο μιας ομολογουμένως επιτυχημένης πορείας, τις ιδέες και τις προτάσεις μας για την νέα τετραετία και από την άλλη πλευρά είχαμε μόνο συκοφαντικές επιθέσεις.
• Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες στη νέα θητεία της περιφερειακής αρχής που θα ξεκινήσει από 1η Σεπτεμβρίου 2019, κατά την άποψή σας;
Προτεραιότητά μας για την περίοδο 2019 – 2023 θα πρέπει να είναι η μετατροπή των νέων αυξημένων χρηματοδοτήσεων που έχουμε ήδη εξασφαλίσει, σε νέες Θέσεις Εργασίας, Εισόδημα και Ευκαιρίες για τους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου. Το πρόγραμμα μας ‘’Κ2 (Κέα- Καστελλόριζο) 2019 – 2023 το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του Κ2 2014-2019, τους καρπούς του οποίου βιώνουν ήδη οι συμπατριώτες μας νησιώτες, έχει σαφείς στόχους και δράσεις στον Πρωτογενή τομέα, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, την Υγεία, και τον Αθλητισμό.
Σημαντική παράμετρος για την ορθή και ταχεία υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου, είναι και η παραγωγική και στενή συνεργασία με τον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης και νομίζω ότι ο περιφερειάρχης μας έχει δείξει την πρόθεση του αυτή, ξεκινώντας ήδη τις συναντήσεις με υφιστάμενους και νεοεκλεγμένους δημάρχους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ