ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεραπετρίτης στο συνέδριο της ΝΔ: Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρή

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
Μέγεθος γραμμάτων
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Μή­νυ­μα γε­ω­πο­λι­τι­κής ισχύ­ος έστει­λε ο Γιώρ­γος Γε­ρα­πε­τρί­της από το συ­νέ­δριο της ΝΔ, ανα­δει­κνύ­ο­ντας την επι­τυ­χία της Ελ­λά­δας στις ευ­ρω­παϊ­κές αμυ­ντι­κές συ­ζη­τή­σεις.
  • Η Ελ­λά­δα κα­τά­φε­ρε να θέσει πο­λι­τι­κούς όρους για τη συμ­με­το­χή τρί­των χωρών στα ευ­ρω­παϊ­κά αμυ­ντι­κά προ­γράμ­μα­τα, προ­στα­τεύ­ο­ντας την κυ­ριαρ­χία των κρα­τών-μελών.
  • Ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών υπο­γράμ­μι­σε ότι η χώρα βρί­σκε­ται σε ισχυ­ρό­τε­ρη θέση από ποτέ στο διε­θνές πε­ρι­βάλ­λον, με αυ­ξη­μέ­νη δι­πλω­μα­τι­κή πα­ρου­σία.
  • Εξα­πέ­λυ­σε αιχ­μές κατά της αντι­πο­λί­τευ­σης, κα­τη­γο­ρώ­ντας την για πο­λι­τι­κό μη­δε­νι­σμό και προ­βάλ­λο­ντας τον ανι­διο­τε­λή πα­τριω­τι­σμό της κυ­βέρ­νη­σης.
  • Η ομι­λία του κο­ρυ­φώ­θη­κε με ανα­φο­ρά στον Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη, ενι­σχύ­ο­ντας την υπο­στή­ρι­ξη προς τον πρω­θυ­πουρ­γό ενό­ψει των επό­με­νων εκλο­γών.

Μή­νυ­μα γε­ω­πο­λι­τι­κής ισχύ­ος αλλά και σα­φείς πο­λι­τι­κές αιχ­μές προς όσους αμ­φι­σβη­τούν την κυ­βερ­νη­τι­κή στρα­τη­γι­κή στα εθνι­κά θέ­μα­τα έστει­λε ο Γιώρ­γος Γε­ρα­πε­τρί­της από το βήμα του συ­νε­δρί­ου της ΝΔ.

Ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών πα­ρου­σί­α­σε ως ση­μα­ντι­κή ελ­λη­νι­κή επι­τυ­χία τη στάση της Αθή­νας στις συ­ζη­τή­σεις για τα ευ­ρω­παϊ­κά αμυ­ντι­κά προ­γράμ­μα­τα, απα­ντώ­ντας –όπως είπε– στις «Κασ­σάν­δρες» που προ­ε­ξο­φλού­σαν ότι η Ευ­ρώ­πη θα άνοι­γε ανε­ξέ­λεγ­κτα την αμυ­ντι­κή της αρ­χι­τε­κτο­νι­κή σε τρί­τες χώρες.

«Όταν οι Κασ­σάν­δρες έλε­γαν ότι βά­ζου­με τρί­τες χώρες, μη κοι­νο­τι­κές, στα ευ­ρω­παϊ­κά αμυ­ντι­κά συ­στή­μα­τα, ήρθε η με­γά­λη διά­ψευ­ση από την Ελ­λά­δα», ανέ­φε­ρε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Όπως είπε, η Ελ­λά­δα κα­τά­φε­ρε να θέσει σαφή πο­λι­τι­κό όρο για τη συμ­με­το­χή τρί­των χωρών στα ευ­ρω­παϊ­κά αμυ­ντι­κά προ­γράμ­μα­τα. «Καμία χώρα δεν θα μπει στα ευ­ρω­παϊ­κά συ­στή­μα­τα αν δεν σέ­βε­ται την κυ­ριαρ­χία και τα δι­καιώ­μα­τα όλων των κρα­τών-μελών της Ευ­ρω­παϊ­κής Ένω­σης», τό­νι­σε, πα­ρου­σιά­ζο­ντας την εξέ­λι­ξη αυτή ως απο­τέ­λε­σμα της ενι­σχυ­μέ­νης διε­θνούς θέσης της χώρας.

Ο Γιώρ­γος Γε­ρα­πε­τρί­της υπο­στή­ρι­ξε ότι η Ελ­λά­δα βρί­σκε­ται σή­με­ρα σε ισχυ­ρό­τε­ρη θέση από ποτέ στο διε­θνές πε­ρι­βάλ­λον. «Η πα­ρά­στα­ση ισχύ­ος της Ελ­λά­δος δεν ήταν ποτέ πιο δυ­να­τή από ό,τι είναι σή­με­ρα», ση­μεί­ω­σε, προ­σθέ­το­ντας ότι «η Ελ­λά­δα δεί­χνει τη δύ­να­μή της πα­ντού».

«Φρο­ντί­ζου­με έτσι ώστε η δύ­να­μη της χώρας να λέ­γε­ται και να φαί­νε­ται από όλους», ανέ­φε­ρε, επι­χει­ρώ­ντας να συν­δέ­σει τη δι­πλω­μα­τι­κή πα­ρου­σία της Ελ­λά­δας με τη συ­νο­λι­κή κυ­βερ­νη­τι­κή στρα­τη­γι­κή των τε­λευ­ταί­ων ετών.

Πα­ράλ­λη­λα, εξα­πέ­λυ­σε αιχ­μές προς την αντι­πο­λί­τευ­ση αλλά και προς όσους αμ­φι­σβη­τούν τις κυ­βερ­νη­τι­κές επι­τυ­χί­ες στα εθνι­κά θέ­μα­τα, κά­νο­ντας λόγο για «γνω­στό πο­λι­τι­κό μη­δε­νι­σμό».

«Αυτό που δια­κρί­νει εμάς, την κυ­βέρ­νη­ση, την πα­ρά­τα­ξη και τα μέλη της πα­ρά­τα­ξης, είναι ο ανι­διο­τε­λής και υπεύ­θυ­νος πα­τριω­τι­σμός», υπο­γράμ­μι­σε, ενώ πρό­σθε­σε ότι «ο υπεύ­θυ­νος πα­τριω­τι­σμός είναι η ψυχή της πα­ρά­τα­ξης αυτής και όχι τα ευ­χο­λό­για και οι ανέ­ξο­δες κο­ρώ­νες».

Η ομι­λία του κο­ρυ­φώ­θη­κε με προ­σω­πι­κή ανα­φο­ρά στον Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη, σε μία απο­στρο­φή που προ­κά­λε­σε θερμό χει­ρο­κρό­τη­μα από το ακρο­α­τή­ριο.

«Ρωτάω ένα και μόνο ένα: ποιον θέλω να κα­θί­σει πίσω από την ελ­λη­νι­κή ση­μαία και να υπο­στη­ρί­ξει τα ελ­λη­νι­κά δί­καια; Δεν μπο­ρεί να είναι άλλος από τον Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη», ανέ­φε­ρε, δί­νο­ντας σαφές πο­λι­τι­κό στίγ­μα ενό­ψει της επό­με­νης εκλο­γι­κής ανα­μέ­τρη­σης.

Πηγή: protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.