ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

46 αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην Κάσο από το Λιμενικό την Αστυνομία και συνελήφθησαν οι διακινητές τους – Αύξηση των δυνάμεων ασφαλείας στο νησί ζητά ο δήμαρχος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΣΟΣ

Το Σάβ­βα­το 10 Μαΐου  στο νότιο τμήμα της Η.Ν. Κάσου ( Χέ­λα­τρος)   ναυά­γη­σαν με ιστιο­πλοϊ­κό σκά­φος 46 με­τα­νά­στες  (με­τα­ξύ των οποί­ων δε­κα­πέ­ντε παι­διά).  Άμεσα ενερ­γο­ποι­ή­θη­κε η υπη­ρε­σία  πο­λι­τι­κής προ­στα­σί­ας  του  Δήμου αλλά και οι το­πι­κές υπη­ρε­σί­ες  του Λι­με­νι­κού  και του Αστυ­νο­μι­κού σταθ­μού.

Μετά  την ολο­κλή­ρω­ση   της προ­α­νά­κρι­σης,   από στε­λέ­χη  του  Λι­με­νι­κού  Σταθ­μού Κάσου και του  Λι­με­ναρ­χεί­ου Καρ­πά­θου συ­νε­λή­φθη­σαν δύο αλ­λο­δα­ποί (ένας υπή­κο­ος Αζερ­μπαϊ­τζάν και ένας υπή­κο­ος Ιράν), ηλι­κί­ας 36 και 38 ετών αντί­στοι­χα, ως οι δια­κι­νη­τές των  με­τα­να­στών .

Πα­ράλ­λη­λα ο Δή­μαρ­χος της Η.Ν. Κάσου Μι­χα­λης  Ερω­το­κρι­τος  απευ­θυ­νό­με­νος στους αρ­μό­διους φο­ρείς  τό­νι­σε την ανά­γκη της  αύ­ξη­σης της δύ­να­μης  των σω­μά­των ασφα­λεί­ας,και της διά­θε­σης  ει­δι­κού εξο­πλι­σμού  που θα απο­τρέ­πει  τέ­τοιου εί­δους πε­ρι­στα­τι­κά   και θα  δια­σφα­λί­σει  τον πε­ριο­ρι­σμό των με­τα­να­στευ­τι­κών ροών στο Νότιο Αι­γαίο  και ιδιαι­τέ­ρα  στα μικρά νησιά όπως η Η.Ν. Κάσος, όπου δεν υπάρ­χουν οι απα­ραί­τη­τες  δομές  υπο­δο­χής και φι­λο­ξε­νί­ας .

Θερ­μές ευ­χα­ρι­στί­ες  στους  Κα­σιώ­τες και τις  Κα­σιώ­τισ­σες που για άλλη μια φορά προ­σέ­φε­ραν απλό­χε­ρα  με αυ­θορ­μη­τι­σμό  και αν­θρω­πι­σμό την φι­λο­ξε­νία τους προ­σφέ­ρο­ντας είδη ρου­χι­σμού τρό­φι­μα και γε­νι­κό­τε­ρα είδη πρώ­της ανά­γκης για την διευ­κό­λυν­ση της πα­ρα­μο­νής των συ­ναν­θρώ­πων μας .

Ιδιαί­τε­ρες ευ­χα­ρι­στί­ες στην εκ­κλη­σια­στι­κή επι­τρο­πή του Ι.Ν. του Αγ. Σπυ­ρί­δω­να, τους  Πο­λι­τι­στι­κούς Συλ­λό­γους  Αγ. Μα­ρί­νας, Αρ­βα­νι­το­χω­ρί­ου, του Λυ­κεί­ου Ελ­λη­νί­δων  (πα­ράρ­τη­μα Η.Ν. Κάσου) και  των  δια­φό­ρων επι­χει­ρή­σε­ων  του νη­σιού.

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση των απα­ραί­τη­των ενερ­γειών κα­τα­γρα­φής των εν λόγω με­τα­να­στών με­τα­φέρ­θη­καν στην κλει­στή δομή της  Κω για τις επό­με­νες  δια­δι­κα­σί­ες .

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.