Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση του κ. Γ. Μπακίρη με τον αιδεσιμότατο κ. Γεώργιο Καππάκα

Προγραμματισμένη συνάντηση είχα σήμερα το πρωί στο γραφείο του προϊστάμενου ιερέα της ενορίας της Κοινότητας μας και του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφάντου αιδεσιμότατου κ. Γεώργιου Καππάκα.

Στην συνάντηση αυτή είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του πολλά θέματα που άπτονται των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στην Κοινότητα μας και Εκκλησία της ενορίας μας.

Ειδικότερα τον ενημέρωσα ως όφειλα θεσμικά με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινότητας για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την μελέτη του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Κοινότητας Αφάντου» καθώς η Εκκλησία μας λόγω και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας έχει θεσμικά και άποψη και λόγο για οποιεσδήποτε παρεμβάσεις απαιτηθούν να γίνουν στην πλατεία από την δημοτική αρχή καθώς την αφορούν άμεσα και έμμεσα και φυσικά οφείλω να λάβω σοβαρά υπόψη μου τις προτάσεις και τις τυχόν ενστάσεις και παρατηρήσεις του πριν από οποιαδήποτε εισήγηση του θέματος από πλευράς μου στο τοπικό συμβούλιο προς ψήφιση.

Επιπλέον ζήτησα από τον αιδεσιμότατο την συνεργασία και την βοήθεια του σχετικά με την παραχώρηση και την από κοινού αξιοποίηση των χώρων στάθμευσης που βρίσκονται κάτω από το Λύκειο Αφάντου και δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου και οι οποίοι ιδιοκτησιακά ανήκουν στην εκκλησία.

Πρόταση μου την οποία θα εισηγηθώ προς ψήφιση στο Τοπικό Συμβούλιο και με την οποία βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον αιδεσιμότατο είναι μετά και την σύμφωνη γνώμη της διοικούσας επιτροπής της Εκκλησίας της Κοινότητας μας και αφού εξετασθούν οι προϋποθέσεις συνεργασίας, να παραχωρηθούν οι συγκεκριμένοι χώροι προς αξιοποίηση στην Κοινότητα μας και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή ενός σύγχρονου πολυώροφου κτηριακού συγκροτήματος χώρου στάθμευσης (Parking) το οποίο θα λύσει για πάντα το πρόβλημα στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας και θα εξαλείψει το φαινόμενο της καθημερινής κυκλοφοριακής συμφόρησης εντός της πλατείας.

Στόχος και προσωπική άποψη μου την οποία και θα εισηγηθώ στο τοπικό συμβούλιο είναι ότι βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση της μελέτης του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Αφάντου» είναι η ολοκλήρωση πρώτα και η ένταξη της στην μελέτη της πλατείας η μελέτη του Αντιπλημμυρικού έργου καθώς και η πρόβλεψη και μελέτη για την υλοποίηση έργου χώρων στάθμευσης για την ευρύτερη περιοχή της πλατείας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Προϊστάμενο Ιερέα της ενορίας μας αιδεσιμότατο κ. Γεώργιο Καππάκα για τον χρόνο του και την τιμή που μου έκανε να συζητήσω μαζί του θέματα που αφορούν την Κοινότητα μας.

Από κοινού αποφασίσαμε να αναπτύξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ Κοινότητας και Εκκλησίας και είμαι στην διάθεση του για συνεργασία για την ευημερία και την πρόοδο των συνδημοτών μας.

Γεώργιος Εμμ Μπακίρης

Πρόεδρος Συμβουλίου

Κοινότητας Αφάντου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου