Ειδήσεις

Υπ. ευρωβουλευτές του συνδυασμού «Γέφυρες»: «Πρέπει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί της Ευρώπης»

Τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο συνασπισμό κομμάτων με την επωνυμία «Γέφυρες» εξήγησαν σε συνέντευξή τύπου, χθες, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κκ. Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος και Ηλίας Κώνστας.

Την συνέντευξη άνοιξε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της κίνησης «Δημιουργία Ξανά» κ. Γιάννης Ορφανός.
«Η «Δημιουργία Ξανά» μετέχει στις εκλογές με το συνδυασμό «Γέφυρες».Έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε μαζί μας δύο υποψήφιους Ευρωβουλευτές. Ο κ. Γιαννούλης -Γιαννουλόπουλος είναι αντιπρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά. Ο κ. Κώνστας είναι μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος», δήλωσε ο κ. Ορφανός.
Στη συνέντευξη τύπου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές τόνισαν, ότι η ευημερία, η πρόοδος, οι ευκαιρίες για τους πολίτες, η επιβίωση των λαών της Ευρώπης, και ιδιαίτερα της χώρας μας, εξαρτώνται από την ολοκλήρωση και αντοχή ευρωπαϊκού σπιτιού μας.

«Το κύριο ερώτημα είναι αν θα πούμε την αλήθεια και αν θα προτείνουμε προοπτική και ελπίδα για τον τόπο. Υπάρχουν δυο τρόποι για να κυβερνηθεί ένας τόπος. Ο ένας είναι με το φόρο και ο άλλος με την ελπίδα», δήλωσε ο κ. Γιαννουλόπουλος και πρόσθεσε πως οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι προοπτικές για το αύριο.

«Η Ευρώπη δεν είναι μηχανισμός από τον οποίο παίρνουμε μόνο επιδοτήσεις. Είναι ζήτημα υπαρξιακό για τη χώρα μας. Οικοδομήθηκε τα τελευταία εξήντα εβδομήντα χρόνια πάνω στα ερείπια της χώρας μας και άλλων κρατών. Δημιουργήθηκε για να μην υπάρχουν προβλήματα. Για δυόμισι γενιές υπήρχε ειρήνη στην ήπειρο μας. Δεν θα είναι δεδομένη όμως αν δεν δουλέψουμε και δεν στερεώσουμε το σπίτι που βρισκόμαστε. Σήμερα τα θεμέλια του οικοδομήματος τρίζουν από τους ανέμους της παγκόσμιας ανακατάταξης, τις αναδυόμενες αγορές και το διεθνή ανταγωνισμό. Η μόνη διέξοδος είναι η ενίσχυση των μηχανισμών της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Γιανουλόπουλος.

«Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους μηχανισμούς που η Ευρώπη μας έχει δώσει ώστε να εξασφαλίσουμε το πλαίσιο, όπου η χώρα μας θα έχει την καλύτερη δυνατή προοπτική. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει γρήγορα βήματα προς την ενοποίησή της: δημοσιονομική, οικονομική, πολιτική, αμυντική. Να μεταφέρει αρμοδιότητες και πόρους στις περιφέρειες. Να αξιοποιήσει τις νησιωτικές ιδιαιτερότητες σαν πλεονέκτημα. Σ’ αυτή την πορεία η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος και πρόσθεσε πως το διακύβευμα των εκλογών είναι η ανάδειξη πολιτικών δυνάμεων ικανών να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σωστά και όχι με κραυγές και ψευτομαγκιές.

«Πρέπει να ανατρέψουμε το αρρωστημένο πολιτικό σκηνικό και τους ανθρώπους που μας έφεραν ως εδώ δυσφημώντας τον Ελληνισμό στη χώρα και στον κόσμο. Είναι ανάγκη να μετατρέψουμε την Ελλάδα από επαίτη σε συνδιαμορφωτή της Ευρώπης. Η χώρα μας μπορεί να μετατραπεί σε πύλη εμπορίου, πολιτισμού και σε χώρο, όπου ο τουρισμός μπορεί να πάρει μια διαφορετική προοπτική», δήλωσε ο κ. Γιαννούλης-Γιαννουλόπουλος.
«Οι ευρωεκλογές δεν είναι ένα δημοψήφισμα, για να δούμε τι θα λάβουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο και ουσιαστικότερο. Πληθώρα ευρωπαϊκών οδηγιών ενσωματώνονται στα εθνικά κοινοτικά δίκαια μέσω ΠΔ. Αρκετές πτυχές της καθημερινότητας, όπως η τροφή, η ένδυση, είναι ασφαλή σε χρήση χάρη σε ευρωπαϊκές οδηγίες. Αυτό σημαίνει πως τα οφέλη είναι πασιφανή. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν είναι τέλειο. Χωλαίνει σε ορισμένα σημεία του. Υπάρχει καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων, γραφειοκρατία, έλλειψη κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Αυτό επιφέρει δυσχέρειες σε εμάς που δίνουμε το 2,5% του ΑΕΠ για την άμυνα μας. Θα εξασφαλίζαμε δύο δις ευρώ το χρόνο που θα μπορούσαν να καλύψουν ανάγκες, αν η κατάσταση ήταν διαφορετική», δήλωσε ο κ. Ηλίας Κώνστας που αναφέρθηκε και σε ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία θα μπορούσε να διαχειριστεί η χώρα μας.

«Πρέπει να στείλουμε τους κατάλληλους ανθρώπους στην Ευρώπη για να χειριστούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Καταλαβαίνουμε πως υπάρχει τάση να χρησιμοποιηθούν από τα κόμματα αθλητές, καλλιτέχνες ή τηλεοπτικά πρόσωπα, προκειμένου να εκμαιεύσουν ψήφους. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν το υπόβαθρο για να μας υποστηρίξουν; Οφείλουμε να στείλουμε στην Ευρώπη ό,τι καλύτερο έχουμε. Η δημοκρατία λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχει συμμετοχικότητα. Να κάνουμε σωστές επιλογές», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Οι υποψήφιοι επισήμαναν ακόμη ότι οι Ευρωβουλευτές είναι η γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στις περιφέρειες και τους πολίτες της χώρας μας και τους μηχανισμούς αποφάσεων της Ευρώπης, τους οποίους πρέπει να γνωρίζει σε βάθος.

Οι δύο ευρωβουλευτές πραγματοποίησαν προχθές το βράδυ και ομιλία στο «ΑΚΤΑΙΟΝ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου