Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με την λήψη ανωμοτί καταθέσεων για την πλήρη εξιχνίαση υπόθεσης με κατηγορούμενους μέχρι σήμερα, 7 αθίγγανους που σύστησαν οργανωμένη εγκληματική ομάδα για την διάπραξη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων στο νησί της Ρόδου.
Πρόκειται για υπότροπους σε αδικήματα του είδους ορισμένοι εκ των οποίων έχουν απασχολήσει τις αρχές της πρωτεύουσας αλλά και άλλων πόλεων της Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται οι Π. Σ. του Γ. 38 ετών, κάτοικος Ζεφυρίου Αττικής, Κ. Δ. του Ε. 42 ετών και Σ. Σ. του Ι. 20 ετών, που διαμένουν στον καταυλισμό στο Κορακόνερο, Κ. Φ. του Μ. 49 ετών, κάτοικος Ρόδου, Π. Α. του Γ. 36 ετών και Σ. Ι. του Γ. 26 ετών, που διαμένουν ομοίως στον καταυλισμό στο Κορακόνερο και Σ. Χ. του Π. 18 ετών, κάτοικο Ρόδου.
Την 29η Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 00:30′ στην Κρεμαστή επί της οδού Πλάτωνος, τρεις άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν κεντρική είσοδο πολυκατοικίας, πιθανόν με χρήση κατσαβιδιού και εισήλθαν σε διαμέρισμα Α’ ορόφου, εντός του οποίου βρίσκονταν οι ιδιοκτήτες του ηλικίας 76 και 70 ετών.
Στη συνέχεια ο ένας εξ αυτών με χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησε τον δεύτερο καλύπτοντας το στόμα του, όταν ο τελευταίος βρισκόταν στο χώρο της κουζίνας και τον οδήγησε σε ένα από τα υπνοδωμάτια του διαμερίσματος ενώ παράλληλα του αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό.
Ακολούθως, οι άλλοι δύο δράστες οδήγησαν με χρήση σωματικής βίας την πρώτη, καλύπτοντας το στόμα της, από άλλο υπνοδωμάτιο.
Κατόπιν ερεύνησαν όλους τους χώρους των δύο υπνοδωματίων αφαιρώντας μέσα από κομοδίνο το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και από ανασφάλιστο χρηματοκιβώτιο εντός ντουλάπας χρυσαφικά-ρολόγια η αξία των οποίων προσδιορίστηκε περί τις 8000 ευρώ.
Τους τρεις δράστες ανέμενε επί της οδού Πλάτωνος άλλος συνεργός τους κι αφού επιβιβάστηκαν σε ασημί αυτοκίνητο τύπου σεντάν διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Έπειτα από έρευνα, ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, αξιοποίηση πληροφοριών και άρση απορρήτων προέκυψε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος ο οποίος ζει μόνιμα στην Αθήνα μεταβαίνει στην νήσο Ρόδο σε τακτά χρονικά διαστήματα και ως αρχηγός έχει συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση τουλάχιστον από 30 Δεκεμβρίου 2016 εως 26 Αυγούστου 2017. Το χρονικό διάστημα από 19:00 ώρα της 28ης Δεκεμβρίου 2016 έως την 00:30 ώρα της 29ης Δεκεμβρίου 2016 άγνωστα άτομα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαίρεσαν αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Στοκχόλμης.
Εν συνέχεια την 29η Δεκεμβρίου 2016 και περί ώρα 00:30 ο δεύτερος κατηγορούμενος από κοινού με δυο άγνωστα άτομα μετέβησαν επί της οδού Πλάτωνος στην Κρεμαστή Ρόδου και διέπραξαν το έγκλημα με θύματα τους ηλικιωμένους. Αποχωρώντας επιβιβάστηκαν στο ως άνω αυτοκίνητο όπου τους ανέμενε ο τρίτος κατηγορούμενος και μετέβησαν στα Κοσκινού έξω από το φυτώριο όπου αποβιβάστηκαν και έκαψαν ολοσχερώς το όχημα.
Καθ όλη την διάρκεια την κλοπής, της ληστείας και της πυρκαγιάς του αυτοκινήτου ο πρώτος κατηγορούμενος συντόνιζε τηλεφωνικά της κινήσεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος παραχώρησε στον πρώτο αυτοκίνητο με το οποίο κατόπτευσε τους χώρους.
Στις 25 Αυγούστου 2017 ο πέμπτος, ο έκτος και ο έβδομος κατ’ εντολή του πρώτου μετέβησαν σε rent a car της Κρεμαστής όπου ενοίκιασαν αυτοκίνητο, μάρκας HYUNDAI το οποίο στις 26 Αυγούστου 2017 αντικατέστησαν με άλλο.
Στη συνέχεια, με το προαναφερόμενο όχημα την 19:55 ώρα της 26ης Αυγούστου 2017 μετέβησαν σε μονοκατοικία στην περιοχή Ιαλυσού, έσπασαν με λοστό την κάσα της πόρτας, γκρεμίζοντας ουσιαστικά την κεντρική πόρτα της οικίας, έκοψαν τα καλώδια του συναγερμού και τη σειρήνα τα οποία τοποθέτησαν σε κουβά με νερό και αφού εισήλθαν σ αυτήν αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή συνολικής χρηματικής αξίας 5.000 ευρώ.
Στις 27 Αυγούστου 2017 και περί ώρα 11:00 με το ίδιο αυτοκίνητο, τουλάχιστον πέντε άτομα μετέβησαν στην Διμυλιά σε οικία και με τον ίδιο τρόπο εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν κοσμήματα και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο.
Εντός του οχήματος αυτού μετά την παράδοσή του και προτού ενοικιαστεί σε άλλο πελάτη βρέθηκε ένα καπάκι χρηματοκιβωτίου κι ένα σκουλαρίκι.
Στις 12 Αυγούστου 2017 μέλη της ανωτέρω ομάδας μετέβησαν στην Παστίδα σε οικία και με τον ίδιο ανωτέρω τρόπο αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα και ένα κινητό συνολικής αξίας περίπου 2.000 ευρώ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ