Την βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για τις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν, απευθύνοντας ταυτόχρονα μήνυμα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα είναι καλύτερο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, να φύγει νωρίτερα», εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε από την Ρόδο όπου βρέθηκε, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου στο ξενοδοχείο Mediterranean, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που ήταν ο βασικός ομιλητής στην εκδήλωση.
Ξεκινώντας ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφέρθηκε στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 στην Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, όσο και για την Συμφωνία των Πρεσπών: «Η εν λόγω Συμφωνία που κυρώθηκε από την Βουλή, για την ΠΓΔΜ με το όνομα Βόρεια Μακεδονία όσο και για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, φαίνεται ότι προσβάλλει βαθιά το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας πήγε την προηγούμενη εβδομάδα στην Τουρκία. Και πραγματικά, εύχομαι σε αυτά τα οποία δεν μάθαμε αλλά συζήτησε με τον κ. Ερτνογάν, να μην συζήτησε και για το Αιγαίο μία λύση τύπου ‘Μακεδονίας’. Διότι κάτι τέτοιο θα ήταν εγκληματικό. Θεωρώ πως πρώτος στόχος κάθε κυβέρνησης πέρα από την ευημερία των Ελλήνων, είναι η προάσπιση της εθνικής ταυτότητας, των συνόρων, της ακεραιότητας της χώρας. Πιστεύω πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει οικτρά σε όλα…» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε.
Μιλώντας για την οικονομία, είπε πως «μείναμε οι ουραγοί στην Ευρώπη, ενώ σε σχέση με τις χώρες που μπήκαν σε μνημόνια και βγήκαν από αυτά, είμαστε ακόμη πιο πίσω. Η Πορτογαλία π.χ. δανείζεται με το 1/8 του κόστους με το οποίο δανείζεται η Ελλάδα. Η περίφημη έξοδος στις αγορές, ήταν… ‘ματωμένη’ και δεν δείχνει σημάδια αισιοδοξίας. Επιπλέον, η συζήτηση που γίνεται για ‘κόκκινα’ δάνεια, έχει καθυστερήσει. Και οι επανειλημμένες απειλές Δραγασάκη με την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δείχνουν πως παρά την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση το 2015 και χάθηκαν 24δις ευρώ (περιουσία του ελληνικού λαού) με το τραπεζικό σύστημα να έχει σοβαρό πρόβλημα. Τώρα, απειλούν τους Έλληνες καταθέτες να βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη για να συμβάλουν στην στήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».
Το μήνυμα για τις εκλογές
Σχολιάζοντας τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε: «Το αίτημα για εκλογές που έχει καταθέσει η Ν.Δ. είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Στις 26 Μαΐου, οι πρώτες κάλπες –ανεξάρτητα αν θα είναι εθνικές ή όχι- θα είναι αυτές των Ευρωεκλογών. Εμείς θα ζητήσουμε από τους Έλληνες, να ψηφίσουν μαζικά, να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για να δείξουν πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όσο για τις εθνικές εκλογές, είτε γίνουν τον Μάιο είτε τον Οκτώβριο, νομίζω πως θα λάβει αποκλειστικά και με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον, ο Αλέξης Τσίπρα. Θα έλεγα πως όσο νωρίτερα πάμε σε εκλογές, τόσο καλύτερο για την χώρα αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Οι εκλογές τον Μάιο, θα τον προστατέψουν από την συντριβή τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στην Τ.Α. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαμηλώσει πολύ τον πήχη σε αυτές τις εκλογές».
Επιπλέον, ευχήθηκε «καλή επανεκλογή στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά στο Νότιο Αιγαίο και σήμερα, η ΠΝΑΙ έχει καταστεί ανάμεσα στις πρώτες σε απορροφητικότητα, μία περιφέρεια με γενναίες επενδύσεις στον Τουρισμό, ταυτότητα στο τουριστικό προϊόν και ανάπτυξη στην υποδομές». Επίσης ευχήθηκε και σε όλους τους υποψήφιους που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. να έχουν πνεύμα ενότητας ενώ ευχήθηκε, ιδιαιτέρως και στον υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη καλή επιτυχία: «Η πρωτεύουσα του Τουρισμού, νομίζω πως χρειάζεται έναν από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στον χώρο του Τουρισμού, να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, διατήρησης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, αναβάθμισης των υπηρεσιών, επιμήκυνσης της περιόδου και διεύρυνσης των ωφελημάτων για την Ρόδο που απαιτεί σοβαρή αλλαγή».
Είπε ακόμη πως η Ν.Δ. είναι πανέτοιμη για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και για να αναλάβει τα ηνία της χώρας, αφού υπάρχει πρόγραμμα.
«Οι… ωρολογιακές βόμβες που αφήνει πίσω της αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνες. Π.χ. η ΔΕΗ που έχει μπει σε πλήρη απαξία με χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 300εκ. ευρώ όταν το 2015 είχε 2,5δις ευρώ! Το ίδιο συμβαίνει και με τα ΕΛΤΑ που ανακοίνωσαν πως θα μπορούν να πληρώνουν τους υπαλλήλους έως τον Απρίλιο» όπως ανέφερε.
Το Μεταφορικό Ισοδύναμο κ το Μεταναστευτικό
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο (που δεν θεωρήθηκε ως αντικατάσταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ), ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως η Ν.Δ. το ψήφισε: «Θεωρώ πάντως πως ο σχεδιασμός του, δεν ανταποκρίνεται στο κόστος του και ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στη ζωή μας, δεν λύνει το βασικό πρόβλημα της νησιωτικής χώρας –το βάρος των μεταφορικών κ.λπ. Αυτό που χρειάζεται είναι άλλα ισοδύναμα σε όλους τους τομείς».
Σχολιάζοντας, τέλος την θέση της Ν.Δ. για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, έχοντας και την ιδιότητα του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε: «Ζήσαμε τον απόλυτο παραλογισμό με μια μακρά περίοδο όπου όποιος ήθελε, έμπαινε στην Ελλάδα, με οποιονδήποτε τρόπο. Από τον Μάρτιο του 2016 έχει τεθεί σε ισχύ μια συμφωνία με την Τουρκία όπου η Ελλάδα δεν την έχει εφαρμόσει, σχετικά με το άσυλο. Έχουν περάσει τα σύνορά μας, πάνω από 300.000 άτομα κι έχουν επιστραφεί περί τους 3.000. Επιπλέον, όσοι δεν δικαιούνται ασύλου, θα πρέπει να επιστρέφουν στις χώρες τους –κάτι που δεν γίνεται. Όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης στα HotSpots, τελικά εκεί παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πολλά νησιά του Αιγαίου, βιώνουν μια αλλοίωση του πληθυσμού, της φυσιογνωμίας και του χαρακτήρα του τρόπου. Εμείς πιστεύουμε σε τρεις άξονες: ισχυρή πολιτική φύλαξης συνόρων, άμεσος διαχωρισμός πρόσφυγα – μετανάστη με επιστροφές και μια πολιτική σοβαρής αξιοποίησης, με διαφάνεια των κονδυλίων μαζί με τους φορείς της Τ.Α. και τους οργανισμούς υπό την ελληνική εποπτεία» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση που επιχείρησε να ανταλλάξει τον μειωμένο ΦΠΑ με τα νησιά που φιλοξενούν μετανάστες.
Οι ομιλίες
Στην εκδήλωση, μίλησαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Ιωάννης Παππάς, Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Χρύσης, ο πολιτευτής κ. Στέφανος Δράκος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.
Στην τοποθέτησή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην περιοδεία του στα νησιά και την επιθυμία να παραστεί στην εκδήλωση. Ήταν όμως αιχμηρός αφού τόνισε ότι δεν ντρέπεται να αναφέρει ποιοί τον στηρίζουν.
«Δεν ντρέπομαι να πω ποιοι με στηρίζουν. Δεν έχω εξαπατήσει ποτέ μου κανέναν. Δεν κάνω κρυφά ραντεβουδάκια να λέω στηρίξτε με αλλά δεν θα το λέω. Εγώ λέω ότι είμαι Ν.Δ. ευχαρίστησα δημόσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξη. Ηγούμαι μιας παράταξης που έχει στελέχη από όλους τους χώρους και πάνω απ’ όλα θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ αυτό που ορκίστηκα την πρώτη μέρα. Για μένα θα πουν πολλά, αλλά δεν θα βρουν ένα ψέμα ποτέ!» τόνισε και μίλησε για την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση που  είχε η ΠΝΑΙ και για τα έργα που έχουν γίνει: «Η ΠΝΑΙ έφυγε από τον Στόχο-2 και οι χρηματοδοτήσεις θα είναι πολλαπλάσιες από την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στην ομιλία του, επανέλαβε ότι το 2019 θα είναι χρονιά εκλογών, ευχόμενος καλή επιτυχία τους κ.κ. Χατζημάρκο και Καμπουράκη.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
«Το 2019 είναι χρονιά αποφάσεων και επιλογών. Είναι χρονιά που μπορεί να γίνει αφετηρία για μια καλύτερη Ελλάδα και μια καλύτερη Ρόδο. Είναι η χρονιά του πολίτη που σε όλα τα επίπεδα καλείται να κρίνει να συγκρίνει και να αποφασίσει για το μέλλον και το μέλλον των παιδιών του. Ζήσαμε πολλές διαψεύσεις τα τελευταία χρόνια. Η αναξιοπιστία κτύπησε κόκκινο. Η πολιτική απαξιώθηκε και συνεχίζεται να απαξιώνεται. Η Ν.Δ. και ο πρόεδρος μας Κ.Μητσοτάκης, μπορούν να ξαναδώσουν αξιοπρέπεια στην Ελλάδα. Αναγέννηση έχει ανάγκη και η Ρόδος μας. Η αδράνεια, η ανικανότητα, ο λαϊκισμός, ο κομματισμός, ψαλιδίζουν τις πραγματικές μας δυνατότητες.
Πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα και να δώσουμε στη Ρόδο τη λάμψη που της αξίζει. Βγήκα μπροστά γιατί δεν πάει άλλο. Για μένα δεν μετρούν τα αξιώματα αλλά οι αξίες. Αυτές πρέπει να ξαναζωντανέψουμε και να εργαστούμε συλλογικά και υπεύθυνα για τον τόπο μας. Αυτό το μήνυμα αγκαλιάζουν όλο περισσότεροι Ροδίτες. Ενωμένοι αποφασισμένοι μπορούμε να ανεβάσουμε τη Ρόδο μας ψηλότερα. Μας περιμένει πολύ δουλειά που αξίζει να την κάνουμε για να γίνουμε περήφανοι για τον τόπο, για την Ρόδο μας», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπουράκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ