Διενεργήθηκαν χθες οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Η διαδικασία κύλησε ομαλά και μέχρι αργά το μεσημέρι ψήφισαν μόνο στη Ρόδο 380 άτομα. Από τα νησιά, εστάλησαν οι ψήφοι ταχυδρομικά σε κλειστούς φακέλους και τοποθετήθηκαν στην κάλπη μαζί με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια.
Στις εκλογές πήραν μέρος τέσσερις συνδυασμοί. Συγκεκριμένα συμμετείχαν η «Εκπαιδευτική Συνεργασία», η «Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου-ΠΕΚ», η «Προοδευτική Ενωτική Κίνηση Καθηγητών-Συνεργαζόμενοι/Α.Ε.Κ.Κ.Σ» και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών». Η κάλπη έκλεισε στις 5 το απόγευμα και η καταμέτρηση των ψήφων αναμενόταν να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης.
«Η διαδικασία των εκλογών εξελίχθηκε ομαλά. Η προσέλευση στην κάλπη είναι ικανοποιητική», δήλωσε ο πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, κ. Ανδρέας Μαρίνος και σημείωσε για τις νέες προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει η νέα Διοίκηση: «Οι προκλήσεις για την Παιδεία είναι πάρα πολλές αυτή τη στιγμή. Η Νέα Διοίκηση θα κληθεί να διαχειριστεί πολλά φλέγοντα θέματα. Αρχικά θα πρέπει να δούμε πού πηγαίνει η Παιδεία, ποιες αλλαγές θα γίνουν στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ποιες αλλαγές θα γίνουν στην 3η Λυκείου; Υπάρχουν ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί ακόμη και που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν».
Σε ό,τι έχει να κάνει πάντως με τις αλλαγές στην Παιδεία αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ΟΛΜΕ στο ξενοδοχείο Mediterranean στη Ρόδο το βράδυ της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα η εκδήλωση αφορά το νέο Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Επίσης, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα της ΟΛΜΕ στη Ρόδο για τους αναπληρωτές. Ως γνωστό, τα τελευταία χρόνια λόγω του παγώματος των προσλήψεων, τα κενά του εκπαιδευτικού προσωπικού καλύπτονται από αναπληρωτές. Στη Ρόδο και γενικότερα στα Δωδεκάνησα, ο αριθμός των αναπληρωτών ξεπερνά τους 300. Πρόκειται ίσως για το νομό με τους περισσότερους αναπληρωτές στα σχολεία και αντίστοιχα με τα μεγαλύτερα οργανικά κενά. Για το λόγο αυτό, αλλά και για την έντονη και αξιόλογη δραστηριότητα της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου επιλέχθηκε η Ρόδος για τη φιλοξενία των δύο αυτών μεγάλων εκδηλώσεων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ