Ειδήσεις

Μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο: 62 τουρκικές παραβιάσεις και 5 εικονικές αερομαχίες

Με ένα εντυπωσιακό μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο «χαιρέτησαν» την πρώτη μέρα εργασίας του Ευάγγελου Αποστολάκη στη νέα θέση ευθύνη του, στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στο Στρατόπεδο «Παπάγου».

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, 4 σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, από τα οποία όλα ήταν «ζευγάρια» F-16, καθώς και δύο μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας του τουρκικού ναυτικού τύπου CN-235, συνολικώς 10 αεροσκάφη, από τα οποία 6 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 15 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και άλλες 62(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Από τις παραβιάσεις αυτές 29 πραγματοποιήθηκαν από τα CN-235 και 33 από τους σχηματισμούς των μαχητικών. Επίσης σημειώθηκαν 5 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» της Ελληνικής αεραμύνης, που απογειώθηκαν σε κάθε περίπτωση για να τους αναχαιτίσουν.

«Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια πρακτική» σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου