Με ιδιαίτερα ικανοποιητική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ‘Μεντιτεράνιαν’ η διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, με την συμμετοχή του γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιου Κονταδάκη και του νέου προέδρου της Περιφερειακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Αιγαίο κ. Γιώργου Σωτηρόπουλου. Την συζήτηση συντόνιζε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παύλος Μπακίρης.
Το “παρών” έδωσαν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, πρώην βουλευτές, πολιτευτές, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, στελέχη από τις ΔΗΜ.ΤΟ. και από τα νησιά, θεματικοί κ.λπ. (πλην του βουλευτή κ. Μάνου Κόνσολα που βρισκόταν στην Αθήνα για ανειλημμένες υποχρεώσεις).
Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση και η καλύτερη προετοιμασία ενόψει του 11ου Συνεδρίου της Ν.Δ. που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017, στην Αθήνα.
Το 11ο τακτικό εθνικό συνέδριο του κόμματος, δεν θα εκλέξει όργανα καθώς η διαδικασία αυτή έγινε πέρυσι και θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, αλλά θα αφιερωθεί στο προγραμματικό πλαίσιο και στις θέσεις της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. εφεξής.
Όσον αφορά στις συμμετοχές στο Συνέδριο, σε αυτό θα λάβουν μέρος σύνεδροι εκλεγμένοι και εξ οφίτσιο. Ωστόσο, θα μπορούν να το παρακολουθήσουν και πολλοί ‘παρατηρητές’ είτε τώρα, είτε με την προσέλευση.
Σε δηλώσεις του προς την «δ» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παύλος Μπακίρης, υπογράμμισε τα εξής: «Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Αυτό που ειπώθηκε και τονίσθηκε ήταν ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα οποιαδήποτε ώρα προκηρυχθούν εκλογές. Όσον αφορά στο Συνέδριο έγινε εκτενής ενημέρωση ενώ είναι σημαντικό, το γεγονός πως μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει ως παρατηρητής. Τα Δωδεκάνησα θα εκπροσωπηθούν επάξια και με πολύ καλές συμμετοχές στο 11ο Συνέδριο της Ν.Δ.».
Ο κ. Κονταδάκης προέβη σε ενημέρωση σχετικά με θέματα οργανωτικού όπως για τις κάρτες μέλους κ.λπ. ενώ έγινε συζήτηση και για τους ετεροδημότες, σχετικά με το πώς θα μπορέσουν να ψηφίσουν όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών.
Επίσης, συζητήθηκαν και κάποιες προτάσεις για αλλαγές στο Καταστατικό.
«Η Νέα Δημοκρατία ανοίγει πόρτες και παράθυρα και συνδιαμορφώνει με ειδικούς, με τα μέλη της, αλλά και με κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει, τους βασικούς άξονες του σχεδίου της για την επόμενη μέρα. Προχωρούμε μπροστά, με αλήθεια και δουλειά. Να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο», τόνισε ο κ. Κονταδάκης, μεταξύ άλλων.
Ο στόχος αυτής της πορείας, είναι να δείξει η ΝΔ ότι έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο. Η ΝΔ έχει αναρτήσει “μια σειρά από τολμηρά ερωτήματα”, ηλεκτρονικά, ώστε οι απαντήσεις των πολιτών που θα λαμβάνονται μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, να συζητηθούν στο συνέδριο. Τα ερωτήματα αφορούν τις παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά και τον προσανατολισμό και τον χαρακτήρα της ΝΔ. Επιπλέον, στο Συνέδριο πέραν των ομιλιών θα γίνει ψηφοφορία με κάλπη για μια σειρά θεμάτων, ώστε να τοποθετηθούν οι σύνεδροι και να καταγραφεί με επίσημο τρόπο η άποψη του ανωτάτου οργάνου του κόμματος.
Να σημειωθεί πως ακολούθησε εκδήλωση στο Opus με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης. Η ΝΟΔΕ αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για τα αποτελέσματα εν ευθέτω χρόνω.
Το 11ο Συνέδριο της Ν.Δ. είναι οργανωμένο σε τρεις ενότητες:
-«Υπηρεσίες για τον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα»
-«Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές»
-«Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών».
Σε κάθε ενότητα θα μιλήσει ένας εισηγητής εκ μέρους της ΝΔ και δύο φιλοξενούμενοι ομιλητές, η παρουσία των οποίων σηματοδοτεί το άνοιγμα του κόμματος σε ακροατήρια πέρα από τα παραδοσιακά του όρια. Παράλληλα με την ολομέλεια του συνεδρίου της ΝΔ, θα οργανωθεί το κοινωνικό συνέδριο του κόμματος, δηλαδή έξι παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στα μεγάλα κοινωνικά θέματα.
-Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας
-Συμβολή και ενεργός συμμετοχή των Ελλήνων της Διασποράς στην ανάταξη της χώρας μας
-Αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία
-Παροχή αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη μέσω ενός σύγχρονου και διαφανούς πλαισίου για τον εθελοντισμό.
-Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής
-Αμεσες δράσεις για τα άτομα με αναπηρία για ποιότητα ζωής και κοινωνική ένταξη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ