Κάθε εβδομάδα ένας από τους δρομείς του Μαραθωνίου Ρόδου θα βρίσκεται στο εξώφυλλο της σελίδας της διοργάνωσης, με την δική του ιστορία και τις εντυπώσεις του από τον αγώνα που πήρε μέρος. Σειρά είχε ο Μιχάλης Χατζηιωάννου από τη Σύμη, ο οποίος νίκησε τον φετινό αγώνα του Μαραθωνίου της πόλης μας. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Tο 2013 έτρεξα τον πρώτο μου μαραθώνιο στην Αθήνα! Όταν άκουσα πως θα διοργανωθεί την επόμενη χρόνια μαραθώνιος στη Ρόδο, χάρηκα παρά πολύ και ανυπομονούσα για τον αγώνα! Ένας τραυματισμός όμως δεν με άφησε να τρέξω το 2014… Τον Απρίλιο του 2015 αν και συνέχιζα να έχω ενοχλήσεις στα γόνατα, αποφάσισα να μην τον χάσω. Έτρεξα τελείως απροπόνητος, αλλά αποφασισμένος να τερματίσω, με διαλυμένα γόνατα!
Η διαδρομή εκείνη τη χρονιά, από το Μανδρικό στο Μαντράκι, ήταν εύκολη. Κατάφερα να τερματίσω αλλά όχι με καλό χρόνο! Άλλοι αθλητές με αποδοκίμασαν για το χρόνο που έκανα. Χαίρομαι όμως που ήρθαν έτσι τα πράγματα…
Αφού ξεπέρασα τον τραυματισμό μου, έτρεξα Αθήνα και είδα ότι είμαι καλά. Μιλώντας με την Ουρανία Ρεμπούλη, μου έβγαλε ένα πρόγραμμα και με συμβούλεψε πώς να προετοιμαστώ σωστά. Προετοιμάστηκα για την επιστροφή μου στον Μαραθώνιο της Ρόδου το 2016, έχοντας στόχο ένα χρόνο κάτω από 3 ώρες, όπως και έγινε. Κατάφερα μάλιστα να περάσω και την 3η θέση!
Μαραθώνιος Ρόδου 2017. Ήμουν ακόμη καλύτερα προετοιμασμένος με στόχο μου τη πρώτη θέση και ένα χρόνο κάτω από 2 ώρες και 50 λεπτά. Το καταφέραμε και αυτό…
Ο Μαραθώνιος Ρόδου είναι ένα κομμάτι της καρδιάς μου γιατί μου έμαθε πως να αντέχω στο πόνο (2015) πως να σκύβω το κεφάλι και να πεισμώνω, να δουλέψω πιο σκληρά για να απαντήσω μέσα στον αγώνα τις αποδοκιμασίες που εισέπραξα όταν είχα αποτύχει!!
Ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι ένας από τους ομορφότερους αγώνες στο κόσμο, περνάμε παραλιακά βλέποντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Έχοντας συνεχώς στραμμένο το βλέμμα μου στο νησί μου τη Σύμη, σκεφτόμουν τον προστάτη μου τον Πανορμίτη που μου δίνει δύναμη… Ένα άλλο στοιχείο που μ’ αρέσει σ’ αυτόν τον αγώνα, είναι ότι είναι κυκλική διαδρομή. Γυρνώντας βλέπεις συνεχώς συναθλητές φίλους που σε ενθαρρύνουν!
Το 2017, η διοργάνωση ήταν άψογη σε όλα, σωστή όπως θα έπρεπε να είναι ένας μεγάλος μαραθώνιος. Πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα γίνεται ακόμη καλύτερη! Ανυπομονώ για τον 5ο διεθνή μαραθώνιο Ρόδου και αν όλα πάνε καλά, με τις συμβουλές της Ουρανίας Ρεμπούλη και την δύναμη του Πανορμίτη μας, θα είμαι εκεί για να υπερασπιστώ την πρώτη θέση ξανά!».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ