ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου – Απεβίωσε ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Γεώργιος Σώζος του Αθανασίου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
κηδεία

Ο Ιατρι­κός Σύλ­λο­γος Ρόδου πενθεί για την απώλεια του Ιατρού Γεώρ­γιου Σώζου του Αθα­να­σίου, Μαιευ­τήρα -Γυναικολόγου, ο οποίος απε­βί­ωσε αιφ­νί­δια στη Ρόδο, σε ηλικία 64 ετών.

Ο αεί­μνη­στος Ιατρός ήταν ένας εξαί­ρε­τος επι­στή­μο­νας, που δια­κρι­νό­ταν για το ήθος και την ευπρέ­πεια του. Η ακε­ραιό­τητα του, η εργα­τι­κό­τητα, η απλό­τητα και η αξιο­πι­στία ήταν τα βασικά στοι­χεία που τον χαρα­κτή­ρι­ζαν και όπως ήταν ανα­με­νό­μενο η ανα­πά­ντεχη είδηση του θανάτου του, σκόρ­πισε απέ­ρα­ντη θλίψη σε όλους εμάς τους συνα­δέλ­φους του, καθώς και σε όλους όσους τον γνώ­ρι­ζαν.

Δια­κρι­νό­ταν επίσης, για τις ιδιαί­τε­ρες αρετές του καθώς ήταν απλός και πράος. Άνθρω­πος ήπιων τόνων και χαμο­γε­λα­στός, με διάθεση προ­σφο­ράς, αφή­νο­ντας μνήμη αγαθή σε όσους τον γνώ­ρι­σαν και συνερ­γά­στη­καν μαζί του.

Ο Γεώρ­γιος Σώζος του Αθα­να­σίου και της Ελένης γεν­νή­θηκε το 1957 στην Ίμβρο.

Απέ­κτησε το πτυχίο της Ιατρι­κής Σχολής του Αρι­στο­τε­λείου Πανε­πι­στη­μίου Θεσ­σα­λο­νί­κης και εν συνε­χεία έλαβε από το Τμήμα Υγιει­νής της Νομαρ­χίας Θεσ­σα­λο­νί­κης την άδεια ασκή­σεως του Ιατρι­κού Επαγ­γέλ­μα­τος.

Το διά­στημα 1995 – 2001 υπη­ρέ­τησε στο Γενικό Νοσο­κο­μείο Ρόδου σε διάφορα τμήματα, όπως στο τμήμα επει­γό­ντων περι­στα­τι­κών (ΤΕΠ), στην Α’ Χει­ρουρ­γική και στην Γυναι­κο­λο­γική – Μαιευ­τική κλινική.

Ολο­κλή­ρωσε την ειδι­κό­τητα του Χει­ρουρ­γού Μαιευ­τήρα – Γυναι­κο­λό­γου και απέ­κτησε από τη Νομαρ­χία Πει­ραιώς την ειδι­κό­τητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Γενικό Νοσο­κο­μείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντε­λε­ή­μων».

Εκπλή­ρωσε την υπο­χρε­ω­τική υπη­ρε­σία υπαί­θρου στο Π.Π.Ι. στην Σύμη.

Ο αεί­μνη­στος δια­τη­ρούσε ιδιω­τικό Μαιευ­τικό – Γυναι­κο­λο­γικό ιατρείο στη Ρόδο επί της οδού Γ. Γρίβα 89 και υπήρξε συνερ­γά­της της Γενικής κλι­νι­κής Δωδε­κα­νή­σου «Euromedica».

Ο Πρό­ε­δρος, το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ. εκφρά­ζουν τα ειλι­κρινή τους συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια του εκλι­πό­ντος Ιατρού και στον αδελφό του Δημο­σθένη Σώζο οδο­ντί­α­τρο.

Όλοι εμείς οι συνά­δελ­φοι του, θα τον θυμό­μα­στε παντο­τινά.

Καλό ταξίδι στην αιω­νιό­τητα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη θλιβερή αναγ­γε­λία θανάτου

του Γεώρ­γιου Σώζου Μαιευτήρα-Γυναικολόγου Μέλους του Ι.Σ.Ρ.

Το Δ.Σ. του Ιατρι­κού Συλ­λό­γου Ρόδου απο­φά­σισε :

1. Να παρα­στεί αντι­προ­σω­πεία του Δ.Σ. στην Εξόδιο Ακο­λου­θία.

2. Να εκφρά­σει τα ειλι­κρινή συλ­λυ­πη­τή­ρια του στην οικο­γέ­νεια του εκλι­πό­ντος.

3. Να κατα­τε­θεί στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με καρκίνο “Φλόγα Ρόδου” το ποσό των 200,00 ευρώ στη μνήμη του μετα­στά­ντα.

4. Το παρόν ψήφισμα να δημο­σιευ­θεί στον ιστό­τοπο του Ιατρι­κού Συλ­λό­γου Ρόδου και στον τοπικό τύπο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρό­ε­δρος                   Ο Γεν. Γραμ­μα­τέας

 

Ηλίας Ι. Τσέρκης               Μιχαήλ Ν. Βολο­νά­κης

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.