Τοπικές Ειδήσεις

Κρατώντας τις ακτές μας καθαρές – Καθαρισμός Ακτών – δίκτυο HELMEPA από το το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας είναι αυτό της ρύπανσης – και ιδιαίτερα τα απορρίμματα στις παραλίες. Κάθε χρόνο, μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών ξεβράζονται στις παραλίες μας αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα είναι κρίσιμο και χρειάζεται άμεσα αντιμετώπιση. Στο πλαίσιο αυτό, τις 29 Οκτωβρίου 2021 το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου, με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα καθαρισμού των ακτών, πήρε μέρος στη δράση καθαρισμού της παραλίας γύρω από το Ενυδρείο.

Οι συντονιστές εκπαιδευτικοί της προσπάθειας ήταν οι κ. Θώμογλου Κωνσταντίνος, η κ. Τάτση Παρασκευή, ο κ. Τερζής Αθανάσιος και ο κ. Φραγκεσκάκης Νικόλαος. Μαζεύτηκαν πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών κυρίως με μικροαπορρίματα, όπως καλαμάκια, αποτσίγαρα, μικροπλαστικά κ.α. Ευχαριστούμε τους μαθητές μας των τμημάτων Α1, Α6 και Α7 που πήραν μέρος με μεγάλη χαρά στη δράση, το Κ.Π.Ε Πεταλούδων και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο κ. Συργιάννη Χαράλαμπο για την υλικοτεχνική υποστήριξη και την HELMEPA για την πανελλήνια προσπάθεια της, για να παραμείνουν οι ακτές μας καθαρές. Τα παιδιά μάς έδειξαν έμπρακτα για άλλη μια φορά πως ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αρκεί να υπάρχει θέληση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου