Τοπικές Ειδήσεις

Η ομιλία του αντιδημάρχου Αναστασίου Σπανού στα εγκαίνια της 56ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κρεμαστής

Αγαπητοί συμπολίτες σας καλωσορίζω στα εγκαίνια της 56ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρισκόμαστε και φέτος όλοι μαζί εδώ στην όμορφη Κρεμαστή.

Όπως όλοι γνωρίζετε η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής αποτελεί το μακροβιότερο Πολιτιστικό γεγονός του νησιού μας από το 1965 και πάντα συμπίπτει χρονικά, περίπου , με την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κατά την οποία γιορτάζει και ο τοπικός Ιερός Ναός της Παναγίας Καθολικής, και δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε ότι συγκεντρώνει τα βλέμματα και των θαυμασμό όχι μόνο των Ροδιτών αλλά και όλης της Ελλάδας.

Στην Έκθεση μας συμμετέχουν καταξιωμένοι επαγγελματίες, χειροτέχνες και παραγωγοί οι οποίοι μέσα από την τέχνη, το μεράκι και τον επαγγελματισμό τους μας δείχνουν όχι μόνο τον δρόμο της δημιουργίας και του Πολιτισμού αλλά προβάλουν παράλληλα και το ανεξίτηλο αποτύπωμα της πλούσιας παράδοσης μας μέσω της εξαιρετικής ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, εδεσμάτων και χειροτεχνημάτων που εκθέτουν σήμερα.

Ο Δήμος της Ρόδου και η Περιφέρεια βρίσκονται πάντα δίπλα σε κάθε διοργάνωση που στηρίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και κινητοποιούν αρχές, συλλόγους, επαγγελματίες και παραγωγούς αναδεικνύοντας έτσι την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής μας προβάλλοντας τα τοπικά και όχι μόνο προϊόντα και την γαστρονομία δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή ταυτότητα για το τουριστικό μας προϊόν.

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας μέσα από μια συλλογική και αποτελεσματική συνεργασία μοιραζόμενοι κοινές αρχές και αξίες συμβάλλουμε στην προώθηση του τουρισμού μας μέσα από τον πολιτισμό και την ανάδειξη των αγροτικών μας προϊόντων.

Με αφετηρία την Έκθεση Κρεμαστής σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύει η πατρίδα μας λόγω του covid εμείς λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας τολμούμε και

φέρνουμε ξανά στο επίκεντρο: την Ελλάδα της Περιφέρειας, τον

Δήμο μας που λειτουργεί πλέον με εξωστρέφεια, που ξέρει να πετυχαίνει, να προοδεύει, και να ξεχωρίζει προσφέροντας στήριξη στους παραγωγούς, τους επαγγελματίες και στις οικογενειακές επιχειρήσεις δημιουργώντας προϋποθέσεις πραγματικής ανάπτυξης που τόσο πολύ έχει ανάγκη η τοπική μας οικονομία.

Ο Δήμος της Ρόδου και η Περιφέρεια είναι παρόντες στα προβλήματα της Κρεμαστής. Η Κοινότητα της Κρεμαστής και η Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς. Η Κρεμαστή βγαίνει από τον χάρτη της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης.

Βασικά έργα υποδομής που ήταν βαλτωμένα εδώ και αρκετά χρόνια μπαίνουν στην διαδικασία της υλοποίησης. Η γέφυρα της Κρεμαστής και η ανάδειξη της κεντρικής εισόδου της πόλης από το αεροδρόμιο, το ΓΠΣ, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η μελέτη για την διάβρωση των ακτών, η συντήρηση και η ανάδειξη του Κάστρου της Κρεμαστής, η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας, η συντήρηση και η ανάδειξη όλων των δημοσίων και πολιτιστικών κτιρίων, βασικά έργα υποδομής, ασφαλτοστρώσεις, έργα ηλεκτροφωτισμού, παρεμβάσεις και έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών.

Είναι δεδομένο ότι η Έκθεση αποτελεί υπόθεση όλων μας. Κοινός μας στόχος είναι η μετεξέλιξη και τελικά η διεθνοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Κρεμαστής, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερη εμβέλεια και λάμψη.

Ευχή όλων μας είναι την επόμενη χρονιά η διοργάνωση να γίνει κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Απευθύνω τις ευχαριστίες και τις ευχές μου στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, στον Δήμαρχο μας Αντώνη Καμπουράκη, στον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρο Κολιάδη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου « Η Ελεημονήτρια» Γιώργο Λούπη όλους τους Εκθέτες και τον εκπρόσωπο της διοργανώτριας εταιρείας Δημήτρη Σιλιβάκη για την συνεργασία και την αμέριστη στήριξη τους.

Σε λίγο η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες της για μια ακόμα χρονιά.

Με πίστη και αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες και με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα κηρύσσω την έναρξη της 56ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής ευχόμενος καλή επιτυχία και Χρόνια Πολλά σε όλους και σε όλες.

Σας ευχαριστώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου