ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Κόκκινο” χτύπησε τον περασμένο Ιούλιο η τουριστική κίνηση στη χώρα μας προδιαγράφοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το σύνολο της χρονιάς με τις προσδοκίες να φτάνουν για τις εισπράξεις περίπου τα 15 δισ. ευρώ και για τις αφίξεις ξένων ταξιδιωτών τα 32 εκατομμύρια.

Τον περασμένο Ιούλιο στην “καρδιά” της καλοκαιρινής σεζόν “πρωταθλητές” στις αφίξεις ξένων επισκεπτών αναδείχθηκαν η Αθήνα,τα Ιόνια νησιά,η Κρήτη και η Ρόδος, ενώ ο αριθμός των τουριστών και οι πληρότητες των ξενοδοχείων  καταγράφουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα τον τωρινό μήνα, χωρίς όμως, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, να αναμένεται υστέρηση σε επίπεδο πληρότητας των ξενοδοχείων ούτε για τον Σεπτέμβριο.

Με βάση τα στοιχεία από τα Αεροδρόμια το “Ελευθέριος Βενιζέλος” υποδέχθηκε τον περασμένο Ιούλιο 2,85 εκατομμύρια επισκέπτες (αύξηση 11,3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι), ενώ στα 19 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας έφτασαν 3,1 εκατομμύρια ταξιδιώτες (αύξηση 12% σε σχέση με πέρυσι).

Οσον αφορά τους τουριστικούς προορισμούς οι Κυκλάδες γνώρισαν ημέρες δόξης με αύξηση 25% και ακολουθούν η Πελοπόννησος με 15% και τα Ιόνια νησιά με 10%(3 εκατομμύρια τουρίστες).

Το μεγαλύτερο κύμα των διεθνών επισκεπτών προέρχεται κατά βάση από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Του Θάνου Πασχάλη

Πηγή: newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter της Δημοκρατικής. Καθημερινή ενημέρωση στο e-mail σας.