Τοπικές Ειδήσεις

Μιχάλης Τριομάτης-Ενας έφηβος που ξεπέρασε τον εαυτό του

«Εκεί που στεφανώνονται οι πολίτες εκεί υπάρχει ευδαιμονία» , Θουκυδίδης.

Γράφει ο Ναπολέων Θ. Βλάσσης Συντονιστής Κολλεγίου Ρόδου.

Με απέραντη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο Αθλητής ποδηλάτης Μιχάλης Τριομάτης εισήλθε στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Μιχάλης υπήρξε μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Ρόδου Πυθαγόρας, του Κολλεγίου στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού όπου αναπτύσσεται η προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Έκανε μεγάλη προσπάθεια έδειξε ενδιαφέρον τόσον αυτός όσον και η οικογένεια του και σιγά -σιγά, βήμα-βήμα κατόρθωσε να γίνει και σημαιοφόρος στο σχολείο του.

Διατηρούμε μια πολύ ζεστή πατρική και φιλική σχέση,Δασκάλου προς μαθητή διότι είμαστε συναθλητές και λάτρεις του ποδηλάτου.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας πέρασε με τον πατέρα του από την Απολακκιά κάνοντας με το πδήλατό του, τον γύρο της Ρόδου.

Σήμερα στο πρωί συνταθήκαμε στη δυτική πλευρά της Ρόδου κατά τη διάρκεια προπόνησης, χαρήκαμε και οι δύο είχαμε μια πολύ εγκάρδια συνομιλία και συνεχίσαμε την προπόνησή μας. Ο Μιχάλης ως μεγάλος αθλητής έφυγε γρήγορα μπροστά τον ακολούθησα και μετά από λίγη ώρα συναντηθήκαμε πάλι καθώς ο Μιχάλης είχε κάνε αναστροφή και μου είπε : « Έλα πάμε…» με τη χαρακτηριστική φωνής του. Ο μαθητής ξεπέρασε τον Δάσκαλό του αυτό έχει μεγάλη αξία και είναι σημαντικό.

Ναι Μιχάλη μου πάμε δυνατά μπροστά ο Θεός να σε έχει καλά και το Αίγιο Πνεύμα να σου δίνει δύναμη και κουράγιο στους αγώνες σου και στη ζωή σου στο Πανεπιστήμιο.

Συνέχισα την προπόνησή μου απόλυτα συγκεντρωμένος, αλλά η σκέψη μου ήταν στον Μιχάλη.Θαυμάζω την πορεία του τη δύναμη της θέλησης που έχει: Κατόρθωσε να γίνει πρωταθλητής στην Ποδηλασία και από την άλλη πλευρά να μπει στο Πανεπιστήμιο. Αποτελεί παράδειγμα για τους νέους και για όλους μας και για μένα που με τον τρόπο του μου με «τράβηξε», μου έδωσε ώθηση στην προπόνηση και πήγα πολύ καλλίτερα.

Σύμφωνα με τον Ερευνητή καθηγητή του Πανεπιστημίου του Harvard, Howard Gardner ο οποίος έχει αναπτύξει τη θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης, «Multiple Intelligences» που περιλαμβάνει εννέα περιπτώσεις νοημοσύνης, ο Μιχάλης έχει αναπτύξει στο έπακρο α.την Σωματική -Κιναισθητική ως πρωταθλητής ποδηλασίας

Β.την ενδοποροσωπική καθόσον εμφάνισε τεράστια πρόοδο και εξέλιξη

γ.τη διαπροσωπική εφόσον είναι ένα πολύ κοινωνικοποιημένο άτομο πολύ φιλικό στις σχέσεις του με τους άλλους και

δ. τη λογικο -μαθηματική διότι κατόρθωσε να πετύχει στις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο.

Θερμά συγχαρητήρια στον Μιχάλη για ότι πέτυχε στη ζωή του και ξεπέρασε τον εαυτό του (surpass),στην οικογένεια του για την αδιάλειπτη στήριξη και στους δασκάλους για την καθοδήγηση.

Μιχάλη μου ευχόμαστε να είσαι δυνατός να πετυχαίνεις τους στόχους σου και ποτέ να μη σταματήσεις αυτό που αγαπάς «never give up».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου