Για άσκοπη χρήση της καμπάνας του Ιερού Ναού του Αγίου Φανουρίου, που χτυπά ώρες ακατάσχετες αλλά και για ασυνήθη ένταση της μεγαφωνικής εγκατάστασης διαμαρτυρήθηκε εξωδίκως στον εφημέριο ο επιχειρηματίας, που χθες διέψευσε τους ισχυρισμούς του τελευταίου.
Πιο συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του καταλύματος κατέστησε χθες σαφές μέσω του νομικού του συμπαραστάτη, που συνομίλησε σε συντάκτη της «δημοκρατικής», ότι τα όσα υποστήριξε ο ιερέας δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια προσθέτοντας μάλιστα ότι ο ίδιος είναι επίτροπος στην ενορία.
Στο εξώδικο του συγκεκριμένα αναφέρει εισαγωγικά τα εξής:
«Η λατρευτική αποστολή της καμπάνας είναι να καλεί τους πιστούς στη θεία λειτουργία, πράγμα το οποίο δεν αμφισβητώ. Εξάλλου, ο ήχος της καμπάνας θα πρέπει να αποτελεί ειρηνικό και γλυκό μήνυμα αγάπης, στα πλαίσια της λατρευτικής αποστολής, και να μην προκαλεί αγανάκτηση (βλ. ιδίως το υπ` αριθ. πρωτ. 2266/4.5.2003 έγγραφο του τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευαγ. Κρουσταλάκη, προς το Μητροπολίτη Δημητριάδος, για συνετή χρήση της καμπάνας)».
Επισημαίνει παραπέρα ότι οι πελάτες του καταλύματος του επιθυμούν να ηρεμούν και να γαληνεύουν και ότι «πολλοί ένοικοι, διαμαρτύρονται έντονα για την ενοχλητική ηχορύπανση που προκαλείται από την συνεχή άσκοπη κρούση της καμπάνας και τη μεγαφωνική εγκατάσταση του Ναού, σε βάρος της γαλήνης, της ψυχικής τους ηρεμίας και του νευρικού των συστήματος».
Ξεκαθάρισε συγκεκριμένα ότι γίνεται άσκοπη χρήση της καμπάνας του Ιερού Ναού που χτυπά ώρες ακατάσχετες καθώς και από τη μεγαφωνική εγκατάσταση και η ηχορύπανση που προκαλείται είναι ασυνήθης για την περιοχή.
Ο νομικός συμπαραστάτης του επιχειρηματία, ξεκαθάρισε ακόμη ότι με την εξώδικο του εντολέως του ζήτησε από τον ιερέα να παύσει να κρούει την καμπάνα σε ώρες ασυνήθιστες, ασκόπως και απεριόριστα καθώς και τη μεγαφωνική μετάδοση της λειτουργίας και των μυστηρίων με επίπτωση στην ψυχική γαλήνη και ηρεμία των ενοίκων του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ